RADMAN: GOJKOVIĆ JE PREDSJEDNIK

Izbor: Aćimović je legitimna predsjednica Opštine Herceg Novi

"Za sve su krivi, jedan lažni Srbin, jedan lažni Crnogorac i lažna masonska loža u Podgorici", uvjeren je Radović
52 pregleda 0 komentar(a)
Izbor Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Izbor Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.01.2017. 14:47h

Nataša Aćimović je još uvijek aktelna predsjednica Opštine Herceg Novi, tvrde u UG Izbor čiji je ona član. Podsjećamo da je Upravni sud ustvrdio da je Aćimović nezakonito izabrana na to mjesto.

"Upravni sud nije konstatovao da Aćimović ne ispunjava uslove za mjesto predsjednice Opštine, a odluka o njenom izboru ukinuta je iz formalnih razloga", kazao je na konferenciji za novinare odbornik Izbora Mladen Ivanović.

Sud po Ivanovićevim riječima nije ulazio u meritum odluka. Ukazao je i na vremensko sukobljavanje dvije odluke – jer, kako je objasnio "prvo je trebalo donijeti i poslati presudu kojom se poništava odluka o razrješenju Nikole Gojkovića, a potom onu o izboru Nataše Aćimović.

Ivanović tvrdi da je potrebno "samo" korigovati skupštinske odluke, a onda da se o njima izjasne odbornici.

On je podsjetio da su Izbor i još osam odbornika, podnijeli inicijativu za skraćenje mandata sadašnjem skupštinskom sazivu i da će ukoliko u roku od 15 dana predsjednik SO ne zakaže sjednicu, to uraditi sami, što je predviđeno i Zakonom.

Za, kako je rekao blokadu rada lokalne uprave, kriv je Nikola Nikša Gojković, tvrdi lider Izbora Dušan Radović Krušo. Podsjećamo da je Upravni sud konstatovao da je Gojković nezakonito smijenjen sa mjesta predsjednika Opštine. On ističe da je "Upravni sud zloupotrijebljen".

"Za sve su krivi, jedan lažni Srbin, jedan lažni Crnogorac i lažna masonska loža u Podgorici", uvjeren je Radović.

Sva odgovornost za ono što će uslijediti u gradu je na njima, a ovo je opštinski puč, poručio je Radović, konstatujući da je Građanski savez čiji je Nikola Gojković lider, "seljački savez i lijeva noga DPS-a".

Nakon raskola u Izboru, prije skoro dvije godine, dio njihovih odbornika osnovao je Klub i Građanski savez.

Radman: Nikola Gojković je predsjednik Opštine

Predsjednik SO Andrija Radman ističe da su resude Upravnog suda obavezujuće, što znači da Nataša Aćimović nije predsjednica Opštine, a formalno pravno, od dana donošenja presude, predsjednik Opšrine Herceg Novi je Nikola Nikša Gojković.

Tvrdi i da lokalna uprava funkcioniše normalno i odgovorno, uprkos novonastaloj situaciji.

Preporučujemo za Vas