Bošnjak: Krivično goniti opštinske funkcionere koji su sklapali štetne poslove u Budvi

"Nova vlast, ne smije ponoviti greške iz Berana, Herceg Novog i Pljevalja, kada su nove vlasti, ćuteći prelazile preko lopovluka bivše DPS vlasti", kazala je ona
92 pregleda 10 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.01.2017. 11:44h

Poslanica Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Branka Bošnjak kazala je da obzirom da je ovih dana akteulna prinudna naplata računa opštini Budva, da Pokret za promjene, čiji je ona član, zahtijeva da se ne dozvoli da građani ispaštaju i plaćaju te račune

"Obzirom da je ovih dana aktuelna prinudna naplata računa opštini Budva, i to računa zaostalih iz vremena kada su opštinom vladali korumpirani DPS funkcioneri koji su milionskim iznosima oštetili kasu opštine, a sebi "namakli" enormno bogastvo, zatijevamo da se ne dozvoli da građani ispaštaju i plaćaju te račune. Treba krivično goniti sve opštinske funkcionere koji su sklapali ove štetne poslove čiji računi sad pristižu na prinudnu naplatu, a pare treba da se naplate od ovih korumpiranih funkcionera i da se dugovi koji proističu iz ovakvih poslova ne priznaju, jer su posledica korumpcionaških poslova. Ugovor o postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda je klasični primjer nepoštenog i nelegitimnog duga, nastalog korupcionaškim poslovima sa obje stranke", kazala je Bošnjak.

Ona je kazala da će PzP ce insistirati da nova vlast u BD pokrene krivični postupak i protiv predstavnika njemačke firme koji su u dogovoru sa "lopovima iz DPS naduvali fakture i kreirali korupcionašku dobit koju su podijelili sa krimonalnom organizacijom DPS na čijem je čelu, po sopstvenom priznanju bio Svetozar Marović."

"Opština Budva treba da pokrene i sudski postupak kojim ce se obaveza iz ovog posla svesti na realan iznos, i kompletnu razliku, koja se samo u ovom poslu mjeri par desetina miliona eura, naplatiti oduzimanjem imovine od Marovica i njegovog korupcionaškog partnera iz njemačke firme WTE", kazala je Bošnjak.

Bošnjak je dodala da PzP cijeni da bi nova vlast morala da pokrene krivičnene postupke i protiv svih odbornika bivše vlasti koji su glasali za ovakve odluke i ugovore, "iz kojih su ogromnu korist imali lopovi iz DPS, a sada racune plaćaju građani Budve."

"Nova vlast, ne smije ponoviti greške iz Berana, Herceg Novog i Pljevalja, kada su nove vlasti, ćuteći prelazile preko lopovluka bivše DPS vlasti, a predsjednici opština iz opozicionih stranaka se hvalili kako su otplatili dugove lopova iz DPS. PzP će snažno insistirati da se takva kompromiserska i kukavička praksa opraštanja pljački odmah prekine i svoju podršku novoj vlasti usloviće oštrim akcijama prtiv lopovske bande DPS. PzP ne zanima vlast, ako ona nije u funkciji zaštite intetesa građana i borbe protiv korupcije i kriminala. Svako pristajanje da račune lopovske bande plaćaju građani Budve i Crne Gore, je čisto saučesništvo sa lopovima i građani bi tada imali pravo da tvrde da smo isti kao i oni. PzP na to neće pristati. Vrijeme je da lopovi plaćaju svoje račune. Marović i njegova kriminalna grupa su sebi pribavili milione eura iz ovih korupcionaških poslova, a platiće samo 1% državi, dok sramno specijalno tužilaštvo dozvoljava da računi dođu građanima na naplatu. Zato pozivamo Katnića da oduzme kompletnu korupcionašku dobit bivšim funkcionerima opštine Budva i sa njima povezanim licima i da im se zamrzne sva imovina čije porijeklo ne mogu da dokažu, a da račune koji stižu iz tih poslova na naplatu osporimo kao korupcionaške. Time ćemo zaštiti građane Budve i privesti pravdi one koji su uništili opštinski budžet a svoj napunili i postali milioneri", zaključila je Bošnjak.

Bonus video: