Šahmanović: Nema potrebe da pitam Husovića

Šahmanović će sa predstavnicima DF-a krajem mjeseca posjetiti Kadirova kako bi razgovarali o ulaganju u Crnu Goru
88 pregleda 36 komentar(a)
Rafet Husović, Bošnjačka stranka, Foto: Arhiva Vijesti
Rafet Husović, Bošnjačka stranka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.01.2017. 06:40h

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović nije se protivio odluci stranačkog kolege Orhana Šahmanovića da sa predstavnicima Demokratskog fronta putuje u Čečeniju.

Šahmanović, čija je stranka dio vladajuće koalicije, sa predstavnicima opozicije krajem januara posjetiće predsjednika Čečenije Ramzana Kadirova kako bi razgovarali o ulaganju u Crnu Goru.

Prema informacijama “Vijesti”, Šahmanović nije zvanično obavijestio stranačkog šefa da će biti član opozicione delegacije, ali niko iz stranačkog vrha ga zbog toga nije kritikovao niti pozvao na odgovornost.

Šahmanović tvrdi da ne radi ništa protiv interesa stranke.

"Nisam konsultovao predsjednika stranke i nema potrebe jer se ovdje radi o investicijama i otvaranju novih radnih mjesta. A politika Vlade je isto u tom smjeru da treba što više privući stranih investitora i otvoriti što više radnih mjesta. Mislim da se to ne kosi sa stavovima moje stranke i Vlade Crne Gore", kazao je on radiju “Slobodna Evropa”, dok iz BS juče nijesu komentarisali najavu Šahmanovićeve posjete Čečeniji.

Član predsjedništva DF-a Milan Knežević kazao je da će predstavnici opozicije i Šahmanović sa Kadirovim razgovarati o investicijama i otvaranju novih radnih mjesta. Kadirov slovi za odanog predsjedniku Vladimiru Putinu i nalazi se na “crnoj listi” nepoželjnih ličnosti kojima je zabranjen ulazak u Evropsku uniju (EU). Organizacije za zaštitu ljudskih prava upozoravaju na njihovo stalno kršenje u Čečeniji i niz zloupotreba ovlašćenja od strane Kadirova i njegovih saradnika.

Komentarišući navode o kontroverzama koje prate Kadirova, Knežević je rekao da se radi o legitimno izabranom predsjedniku Čečenije koji je “jedan od najzaslužnijih za ekonomski procvat i napredak te republike”. Šahmanović je kazao da bi posjeta Čečeniji trebalo da rezultira ulaganjima u sjever Crne Gore.

“Ono što mene kao predsjednika Opštine Plav posebno interesuje jeste mogućnost investicionog ulaganja i privlačenja investitora u Plav kao najnerazvijeniju opštinu, da stvorimo uslove za jedan normalan život", kazao je Šahmanović.

Gradonačelnik Plava se nakon parlamentarnih izbora zalagao da Bošnjačka stranka podrži opozicione stranke da formiraju vladu, ali je nakon glasanja Glavnog odbora ostao u manjini. On je nakon toga poručio da će pratiti kako se sprovodi koalicioni dogovor BS-a i Demokratske partije socijalista (DPS).

Bonus video: