Danilović: Lopovluk je voljeti Crnu Goru, a zakidati za porez

„Nekada, ne tako davno, svo privatno vlasništvo u Crnoj Gori nije vrijedjelo 167 miliona eura. U Crnoj Gori ipak postoje porodice koje nisu naslijedile porodični imetak od djedova i pradjedova, jer nisu imali šta, a koje su za 25 godina postale evropski i svjetski bogate porodice…“ , kazao je Danilović
10 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Jadranka Ćetković
Goran Danilović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.01.2017. 17:00h

"Na jednoj strani sada imamo porodicu Mila Đukanovića čija je vrijednost bogastva procijenjena na 167 miliona eura, a onda nam, na drugoj, neko kaže kako moraju da se umanje naknade za majke sa troje i više djece, i sve to u mjesecu porodičnih praznika kojima se raduje ogromna većina u Crnoj Gori,“ kazao je predsjednik Izvršnog odbora Demos-a Goran Danilović na godišnjem koktelu te partije u Bijelom Polju.

On je poručio da dolazi vrijeme u kojem započeti proces oslobađanja mora biti dovršen i da nema razloga za strah, i podsjetio da su tu partiju na izborima ljudi glasali srcem, na suprot drugoj strani koja sebe naziva patriotskom, a koja je naplatila svaku suzu i svaku radost.

„Da nije tako ne bi niko mogao da sabere 167 miliona u svom porodičnom imetku. Nekada, ne tako davno, svo privatno vlasništvo u Crnoj Gori nije vrijedjelo toliko. 167 miliona procijenjeno i to najmanje -toliko je manje i Crnoj Gori. Niko u Crnoj Gori nikada nije mogao da zaradi 100 miliona eura. Taj novac treba da se zarađuje sto godina. U Crnoj Gori ipak postoje porodice koje nisu naslijedile porodični imetak od djedova i pradjedova, jer nisu imali šta, a koje su za 25 godina postale evropski i svjetski bogate porodice. To su političari koji sa svojim novcem mogu da se takmiče sa svjetskim biznismenima. Na drugoj strani smo mi koji treba da objašnjavamo kako imamo pravo ili kako majke sa troje djece imaju pravo,… ili da treba nagraditi svaku ženu koja je bila spremna da u minulih 20 godina podiže 3 ili više djece. Sve to u zemlji u kojoj je sve manje djece, u kojoj nas čak tjeraju da se međusobno svađamo oko toga, zašto neko ima dvoje ili troje, a neko ni jedno dijete“, kazao je Danilović.

On je istakao da Crna Goro treba da brine o majkama koje su radile 15 godina radile ili su toliko vremena strpljivo čekale posao na Birou rada, podižući djecu za sebe i za ovu državu.

Danilović je upozorio da će, ukoliko ne bude porodica a troje i više djece, sve manje biti onih koji treba da naslijede nas i da samo možemo da pretpostavljamo ko će u tom slučaju naslijediti ovu zemlju.

On se osvrnuo na stalne podjele u Crnoj Gori na patriote i izdajnike.

„Ta podjela je izmišljena. Crna Gora se ne voli galamom i time što ćete reći -ja sam dokazao na referendumu ili izborima da je volim“. Ljubav se dokazuje svaki dan. I majka dokazuje ljubav svaki dan. Lopovluk je voljeti Crnu Goru a zakidati za porez i za budućnost djece. A najveći patriotizam u Crnoj Gori je to kada od najskromnijeg što imate ne dugujete nikom, ni državi, ni komšiji ni prijatelju. To su heroji našeg doba“, kazao je Danilović dodajući da danas treba da se podsjetimo i svih obespravljenih, kao i beskućnika jer je sramota da ih ima u državi od 650 000 ljudi.

„Ako jedan ima 167 miliona, makar 167 porodica, ili možda 1 670 ili 16 700 nemaju svoj krov nad glavom. Da smo pametno raspoređivali ono što je zajedničko Crna Gora bi bila najbogatija zemlja regiona. Jer u njoj dobar domaćin ni sa osam razreda ne bi dozvolio da ima gladnih, ali ni onih koji su za 25 godina zaradili 200 miliona“, istakao je Danilović.

Pozdravljajući prisutne u sali Centra za kulturu predsjednik OO Demos-a dr Nikola Raosavljević je podsjetio na „impresivne rezultate opozicije na izborima u kojima je bilo više od 180 000 nepotkupljivih glasova“.

„Iza nas je jedna turbulentna godina iz koje Crna Gora izlazi osiromašena i kao jedna od poslednjih država u Evropi u kojoj nije uspostavljena stvarna demokratija, već imamo diktaturu manjine nad većinom“, kazao je dr Raosavljević.

On je kazao da u rasprodaji nije pošteđeno ni djelo Petra Drugog Petrovića Njegoša.

Ni njega ni sve ono što je u kulturnoj i filozofskoj istorijskoj državi Crne Gore ostavio već je postao predmet neke nakaradne političke trgovine. Kao da ih njegove riječi ne opominju da - „svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.”

Na godišnjem koktelu pored pristalica i simpatizera stranke prisustvovali su predstavnici opozicije - Socjalističke narodne partije (SNP), Socijaldemoktarske partije (SDP), Radničke partije (RP), Pokreta za promjene (PzP), Građanskog pokreta URA, Srpske stranke Crne Gore (SSCG) i Demokratske stranke pravde (DSP) kao i predstavnici NVO sektora.„Darovi“ krnjeg parlamenta Osvrćući se na vrijeme praznovanja poslednjih mjesec dana Danilović je kazao da je bilo „darova“ na kojima ne možemo biti zahvalni Vladi Crne Gore i rukovodstvu krnjeg parlamenta ili „stražarske vlade“.

"U vrijeme porodičnih slavlja poslednjih 30 dana došla su i iskušenja, zato što su posebno na sjeveru pogođene građanke i građani koji su počeli da uživaju nadoknade za troje ili više djece, ili uz dječji dodatak, koji je više socijalna pomoć. Bez ikakve potrebe da javno upute obrazloženje koje bi Crna Gora razumjela aktuelna vlast je pokazala nesposobnost da zaista suštinski mijenja Crnu Goru. Opet se politika vodi preko leđa onih koji imaju najmanje i opet se štite oni koji imaju najviše“, kazao je Danilović.

Bonus video: