Savjet za članstvo u NATO bez Roćena, Marković šef

Za razliku od prošlog, u novom sastavu Savjeta su ministri vanjskih poslova Srđan Darmanović i EU integracija Aleksandar Andrija Pejović, pošto su ta dva vladina resora razdvojena
98 pregleda 6 komentar(a)
Milan Roćen, Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
Milan Roćen, Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.01.2017. 11:18h

Premijer Duško Marković imenovan je za predsjednika Savjeta za članstvo u NATO, u kome više neće biti bivšeg glavnog političkog savjetnika i savjetnika za vanjsku politiku premijera Milana Roćena. Odlukom Vlade Marković je na tom mjestu naslijedio bivšeg premijera Mila Đukanovića, a u Savjetu više neće biti šefa kabineta premijera ni pomoćnika ministra odbrane.

Za razliku od prošlog, u novom sastavu Savjeta su ministri vanjskih poslova Srđan Darmanović i EU integracija Aleksandar Andrija Pejović, pošto su ta dva vladina resora razdvojena. Mevludin Nuhodžić će u savjetu sada biti kao ministar unutrašnjih poslova, dok je Obrad Mišo Stanišić ušao u Savjet kao šef Odbora za bezbjednost.

“Zadaci Savjeta su razmatranje, predlaganje i koordinacija političkih, vojnih, pravnih, finansijskih i drugih stručnih aktivnosti državnih organa Crne Gore u okviru programa NATO-a sa Crnom Gorom (koordinacija prioritetnih aktivnosti koje proističu iz članstva u NATO)“, navedeno je u odluci.

Bonus video: