URA preko Vibera slala Nikšićanima podsjetnik koliki je dug Opštine

Iz Građanskog pokreta pitaju Sekulića, koji će, kako ističu, ostati upamćen po blokiranju Viber-a i WhatUp-a na dan održavanja parlamentarnih izbora, zašto se Agencija nije oglasila kada je DPS slao sms poruke građanjima
13 komentar(a)
Dom revolucije Nikšić, Foto: Marko Mušič
Dom revolucije Nikšić, Foto: Marko Mušič
Ažurirano: 13.01.2017. 09:12h

Nikšićani su preko Vibera dobili nekoliko poruka od Građanskog pokreta URA u kojima sugrađane podsjećaju koliki je dug Opštine, kao i zbog čega na predstojećim izborima ne treba glas da daju vladajućoj partiji. Zoran Sekulić, direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, je kazao da na taj način URA zloupotrebljava Viber i Zakon o elektronskim komunikacijama.

“Poruke koje su poslate nijesu uvredljivog karaktera i nemaju za cilj vrijeđanje, niti diskriminaciju po nacionalnoj, vjerskoj i polnoj osnovi, te se ne mogu smatrati nepoželjnima. Njihov sadržaj je isključivo informativnog karaktera, a informacije su potkrijepljene činjenicama. Brojevi ne lažu, a pošto ih ne mogu osporiti, hoće da nas ućutkaju, da ne prebrojavamo nezaposlene, otpuštene, gladne, ponižene“, navodi se u saopštenju OO URA Nikšić.

Iz Građanskog pokreta pitaju Sekulića, koji će, kako ističu, ostati upamćen po blokiranju Viber-a i WhatUp-a na dan održavanja parlamentarnih izbora, zašto se Agencija nije oglasila kada je DPS slao sms poruke građanjima.

"Ovoga puta oni će zabraniti ptici da leti i blokiraće sve puteve do istine. Ali i tada će se znati ko je pokrao i izbore i državu, ko je slomio sve njene institucije i ko prijeti ukidanjem slobode u Njegoševoj zemlji. Vi predstavljate presedan u svijetu“, poručuju iz URA-e.

Podsjećaju da korisnik može da blokira poruku prije nego što otvori sadržaj, ali izgleda da Nikšićani žele da znaju sve o poslovanju svoje Opštine.

"Zamislite da neko traži od youtube da se ukine zato sto se neko ’nepodoban'’ reklamira na tom kanalu. Svaki korisnik Viber-a prilikom instalacije programa prihvata uslove korišćenja, koji predviđaju ovakav vid marketinga. Naš IT tim je pet godina tehnološki ispred Agencije i ovo je tek prva faza naše kampanje. Posto ćemo krenuti sa istim porukama posredstvom Instagrama i Facebooka, predlažemo da Sekulić odmah kontaktira Marka Zuckerberga i zamoli ga da parališe svoje servise“, navodi se u saopštenju za javnost.

Građanski pokret URA, kako stoji u saopštenju, ne smatra da se iznošenjem tačnih podataka zloupotrebljava Viber, niti da se uznemiravaju građani Nikšića i poručuju da je njihova dužnost da svakog građanina upoznaju sa trenutnom situacijom u Opštini Nikšić, što će ih, kako očekuju, natjerati da dobro razmisle kome će dati podršku na predstojećim lokalnim izborima.

"Neka se građani zapitaju kome je jedino u interesu prikrivanje istine i činjenica o katastrofalnom stanju Opštine“, poručili su iz Građanskog pokreta.

Bonus video: