Dio SNP-a traži da Milić položi račun

Šćekić i Damjanović zamjeraju lideru SNP-a da je privatizovao partiju, on ih optužuje da krše Statut
75 pregleda 213 komentar(a)
Srđan Milić, Snežana Jonica, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Snežana Jonica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2017. 06:31h

O problemima u formiranju vlasti u Kotoru, izlasku na lokalne izbore u Nikšiću i partijskim nesuglasicama, Glavni odbor SNP-a raspravljaće u nedjelju.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić zakazao je sjednicu tri mjeseca nakon što je koalicija u kojoj je SNP ostvarila loš rezulat na parlamentarnim izborima, prozivki partijskih kolega zbog toga i uslovljavanja u formiranju opozicione vlasti u Kotoru.

Na dnevnom redu GO, koji se održava u centrali SNP-a u Podgorici, je analiza aktivnosti i rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora u Andrijevici, Kotoru, Gusinju i Budvi. Takođe, i otvaranje unutarpartijskog postupka za predlaganje kandidata za odbornike za izbore u Nikšiću 12. marta 2017, saopštilo je “Vijestima” više izvora.

SNP-u je na izborima 16. oktobra pripalo tri poslanička mandata i još nijesu formirali poslanički klub, jer se tome protivi poslanik Aleksandar Damjanović.

On je prije nekoliko dana kritikovao Milića jer ne saziva GO, navodeći, između ostalog da se “partija ne može i ne smije tretirati kao privatno preduzeće, niti je za partiju dobro da se u uskom funkcionerskom krugu, bez širokih konsultacija sa članstvom donose krupne odluke”.

Predsjednik SNP-a Berane i gradonačelnik Dragoslav Šćekić zamjerio je partijskom vrhu što pregovore sa opozicijom u Kotoru svojevoljno koordiniraju pojedinci, te da se takvo ucjenjivačko ponašanje partije može odraziti na nikšićke izbore. On je aludirao na Snežanu Jonicu koja je podnosila ostavku na partijske funkcije protiveći se zbog izlaska SNP-a u koaliciji na parlamentarne izbore. Njenu ostavku Milić nikada nije stavio na dnevni red GO SNP-a, a više izvora u SNP-a reklo je “Vijestima” da je ona viđena za novog partijskog šefa.

Milićeve pristalice smatraju da su Šćekić, čiji je beranski odbor najjači u SNP-u, i Damjanović, prekršili Statut partije istupima u javnosti. SNP je odavno suočena sa velikim razmiricama, pa od kongersa prije dvije godine nema ni direktora partije. Zbog loših finansija, radnih ugovora i neplaćanja poreza, SNP je dobio negativne ocijene Državne revozorske institucije i Poreske uprave.

Bonus video: