"SPROVODI NEZAKONITU REPRESIJU"

DF predao krivičnu prijavu protiv Radonjića

"Zbog ovakvog policijskog udbaškog služenja DPS-u, već su pale i prve ostavke u Agenciji za sprečavanje korupcije, jer nijesu svi spremni da krše zakon i vrše krivična djela, vjerujući da će lopovska sekta DPS vječno vladati", saopšteno iz Fronta
13 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Sreten Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.01.2017. 15:59h

Demokratski front (DF) predao je krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za sprečavanje korupcije, Sretena Radonjića koji protiv njih, kako smatraju, sprovodi nezakonitu represiju s namjerom da onemogući funkcionisanje DF-a.

Kako je saopšteno iz DF-a, Radonjić po nalogu porodičnog prijatelja, premijera Duška Markovića sprovodi organizovano i u kontinuitetu nezakonitu represiju protiv najjačeg opozicionog subjekta DF-a.

"Sprovodi represiju grubo zloupotrebljavajući svoja službena ovlašćenja, sa jasnom namjerom da onemogući funkcionisanje DF putem nezakonitih blokada isplata sredstava koje DF pripadaju na osnovu Zakona i izbornog rezultata", ocijenili su iz DF-a.

Kako su kazali, finansijski izvještaj DF-a je, prema tvrdnjama najbližih saradnika Radonjića, najčistiji od svih izvještaja političkih stranaka.

"Ali je Radonjić, njemu dobro poznatim udbaškim i policijskim prljavim metodama sprovodio naređenja svog prijatelja Markovića i protivno profesionalnom stavu i mišljenju svojih službenika, zaduženih za kontrolu finansijskog izvještaja DF, donio odluku da se samo DF-u blokira isplata sredstava iz budžeta", piše u saopštenju.

Oni su naveli da je zbog tako politički ostrašćenog i nezakonitog postupanja, DF podnio krivičnu prijavu protiv Radonjića, "koji će kao dio mafijaške hobotnice DPS, kad tad odgovarati zbog politički motivisanog progona najjače opozicione grupacije u Crnoj Gori".

"Zbog ovakvog policijskog udbaškog služenja DPS-u, već su pale i prve ostavke u Agenciji za sprečavanje korupcije, jer nijesu svi spremni da krše zakon i vrše krivična djela, vjerujući da će lopovska sekta DPS vječno vladati", rekli su iz Fronta.

Dodaje se da su funkcioneri DF-a i njihovi članovi porodica odgovorili ličnim donacijama, "kojima ćemo omogućiti da DF normalno funkcioniše i nastavi svoju pravednu borbu za slobodu i demokratiju".

"Koristimo ovu priliku i da ukažemo na sinhronizovane pritiske UDBE na firme kojima DF duguje određena sredstva, upravo zbog odluka Radonjića da samo DF-u ne budu isplaćena sredstva koja nam po zakonu pripadaju", piše u saopštenju.

Tako je, naveli su, firma "Spajdermaks" iz Budve, prinudno naplatila svoja potraživanje prema DF-u putem sudskog izvršitelja i tako se svrstala u front režimskih jastrebova, »koji pokušavaju da finansijski unište DF, kada već nijesu mogli politički, mafijaški, ni preko režimskog pendreka Katnića«.

"DF je prošao i prebijanja, otrove, hapšenja i politička suđenja liderima, odlazak na robiju, medijsku demonizaciju, tužilačku harangu Katnića, prijetnje mafije, SAJ, PJP, blokade računa, lažni državni udar. Naša misija demokratske slobodne Crne Gore je toliko vrijedna, da nijedna žrtva nije toliko velika. Nema predaje. Sloboda ili ništa", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas