Herceg Novi: Stekli se uslovi da se glasa o vanrednim izborima

Uz pet odbornika „Izbora“ inicijativu su potpisali odbornici SNP-a, Danijela Đurović i Stevo Svetković, Nove srpske demokratije, Boris Seferović i Žaklina Vukčević, kao i nezavisni odbornici Obrad Gojković, Mirko Mustur, Ljiljana Bojanić i Milovan Baždar
8 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.01.2017. 15:59h

Inicijativu za skraćenje mandata SO Herceg Novi potpisalo je 13 odbornika čime je stvoren uslov da se o njoj raspravlja na sjednici lokalnog parlamenta koja bi morala biti zakazana za 15 dana.

Podsjećamo daje 9. januara Građanska lista „Izbor“ pokrenula inicijativu za raspuštanje lokalnog parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora u najvećem bokeljskom gradu.

Uz pet odbornika „Izbora“ inicijativu su potpisali odbornici SNP-a, Danijela Đurović i Stevo Svetković, Nove srpske demokratije, Boris Seferović i Žaklina Vukčević, kao i nezavisni odbornici Obrad Gojković, Mirko Mustur, Ljiljana Bojanić i Milovan Baždar.

Predsjednica OO SNP Danijela Đurović je je pojasnila da je ta partija od početka zagovarala vanredne izobore, ocjenjujući da “aktuelna vlast nemka legitimitet, jer je formirana na izbornoj prevari birača”.

Iz odborničkog kluba Građanski savez , koji su se prije pola godine izdvojili iz GP Izbor, saopštili su da nisu dobili inicijativu za skraćenje mandata Skupštini opštine koju je prije dva dana pokrenula Građanska lista Izbor, pa se o njoj ne mogu izjasniti.

U saopštenju dostavljenom medijima navode “ da je funkcionisanje Skupštine uz dosadašnju vladajuću većinu, koju čine odbornici DPS-a i Izbora ne samo neefikasno već u velikoj mjeri protivzakonito i veoma štetno za interese građana, i da se to ni do sada nije smjelo tolerisati” i da Skupština “davno sazrela da bude rasturena”.

Predsjednik OO DPS Slobodan Radović Krušo je ponovio da nisu dobili zvanično obavještenjue kalicionog partnera Izbor da izlaze iz koalicije, već su to saznali iz medija. Navodi da su u stalnoj kumunikaciji sa vrhom partije i da će se narednih dana odrediti prema novonastaloj situaciji, ali “da DPS neće trpjeti bilo kakve ultimatume” i da se ne plaše od eventualnih vanrednih izbora.

Upitan da kaže da li razmatraju da krizu prevaziđu na način prekompozicije vlasti, odnosmo ulaska u koaliciju sa drugom partijom, kazao je da nisu razmatrali takvu opciju, već da se kao odgovorna partija drže principa i dogovora.

Vijesti nezvanično saznaju da su čelnici novskog DPS juče poslijepodne u Podgorici imali sastanak sa partijskim vrhom.

Bonus video: