Pavićević: Priča o depolitizaciji u Budvi mrtvo slovo na papiru

"Očekivali smo drugačiji kadrovski pristup jer su gotovo sve partije koje danas konstituišu novu vlast, to najavljivale u predizbornoj kampanji kao najznačajniji iskorak u demokratiji naše male opštine
87 pregleda 15 komentar(a)
Nenad Pavićević
Nenad Pavićević
Ažurirano: 11.01.2017. 14:56h

"Konstituisanje nove vlasti u Budvi ide sporo, ali sigurno poistom modelu kako je to radio i DPS svih ovih godina iza nas.", naveo je portparol CDU Nenad Pavićević.

Prema njegovim riječima "Dolaskom nove vlasti u Budvi, konstituisane od desetak stranaka, očekivali smo diskontinuitet u odnosu na dosadašnji DPS model imenovanju kadrova."

"Očekivali smo drugačiji kadrovski pristup jer su gotovo sve partije koje danas konstituišu novu vlast, to najavljivale u predizbornoj kampanji kao najznačajniji iskorak u demokratiji naše male opštine.

Da je priča o depolitizaciji u Budvi bila i ostala samo mrtvo slovo na papiru ili bolje reci lažno obećanje novih političkih aktera vidjeli smo danas kada je objavljena podjela političkog kolača iliti opštinskih funkcija između desetak novihkonstituenata vlasti. Funcije i opštinski resori su podijeljeni preciznošću hirurškog noža na zadovoljstvo svih stranaka nove vlasti, a građani Budve će morati pričekati neku novu priliku za depolitizaciju opštinske uprave. Ponovo smo vidjeli da su stranački interesi važniji od opštih interesa građana i da je partitokratija po ko zna koji put nadjačala istinsku demokratiju. Nažalost, DPS način kadrovskog vladanja nastavlja da živi u Budvi, ali u drugačijem obliku. Do sada se partijska podobnost pri zapošljavanju dokazivala sa jednom partijskom knjižicom, a od sada će se lojalnost dokazivati sa desetak stranačkih knjižica", istakao je Pavićević

On je dodao da je Sve ovo samo početak nove kadrovske politike po starom modelu.

"Za novu vlast je ova priča najznačajnija jer da nije, valjda bi se potrudili da prvo donesu budžet grada i planove zaorganizovaniji pristup turističkoj sezoni koja je na pragu. Umjesto svega toga samo je zavrćen partijski rulet, funkcije ifotelje se upravo objavljuju kao najznačajniji dobitak", zaključio je Pavićević.

Bonus video: