Milo Božović u fotelji Milene Marović Bogdanović

Sporazumom DF i Demokrata, gradonačelnici, šefovi parlamenta i menadžeri rotiraće se na dvije godine...
461 pregleda 28 komentar(a)
Milo Božović, Foto: Screenshot/tv budva
Milo Božović, Foto: Screenshot/tv budva
Ažurirano: 11.01.2017. 06:53h

Glavni pregovorač DF-a u Budvi Milo Božović juče je zvanično sjeo u fotelju menadžera metropole turizma.

Božović koji je nako izbora rukovodio pregovorima sa Demokratama i ostalim opozicionim partijama oko formiranja nove vlasti, funkciju će obavljati dvije godine.

Prema koalicionom sporazumu, funkcije gradonačelnika, šefa parlamenta i menadžera rotiraće se na dvije godine, a pokrivaće ih kadar Demokrata i DF-a.

Nakon što je uoči imenovanja doskorašnjeg lidera Demokrata Dragana Krapovića za novog gradonačelnika menadžerka grada Milena Marović-Bogdanović podnijela ostavku, to mjesto je pripalo DF-u koji je odmah predložio kandidata.

Božović će biti vršilac dužnosti dok ne bude, kako su ranije pojasnili, raspisan konkurs, ne samo za tu nego i za sve ostale funkcije.

Iako je devet opozcionih konstituenata potpisalo sporazum i podijelilo funkcije, naglašeno je da će u gradu biti uvedeno v.d. stanje pola godine, nakon čega će biti raspisivani konkursi.

Demos će imenovati glavnog administratora grada, a najozbiljnija kandidatkinja je advokatica Marija Vujović. Kadar Demosa za mjesto sekretara za gradsku infrastrukturu najvjerovatnije će biti Srđan Gregović, za direktora JU “Muzeja i galerije“ predsjednica Demosa Lucija Đurašković, a za predsjednika Savjeta JU “Grad teatar“ Siniša Jelušić.

Koalicija “Budva mora - SDP, URA i LP“ takođe je dobila značajne funckcije - SDP-u je pripalo mjesto potpredsjenika Opštine, URA je uzela Sekretarijat za lokalnu samoupravu, a najozbiljjija kandidatkinja je Milijana Vukotić Jelušić, dugogodišnja službenica u tom resoru. Liberalna partija je preuzela opštinsku firmu „Mediteran reklame“, a mjesto direktora najvjerovatnije će pripasti Blažu Rađenoviću. Demokrate još taje koji će kadar imenovati na mjesta koja su dobili koalicionim sporazumom.

Njima pripadaju mjesta sekretara za finansije, za urbanizam, za pravnu zaštitu, te službe za javne nabavke i naplatu komunalija i najprofitabilnija opštinska firma - Turistička organizacija Budve. Svoj kadar će postaviti i za funkciju direktora Akademije znanja i Sportsko-rekretivnog centra “Budva“.

Đorđe Vujović biće novi šef budvanskog parlamenta?

Kako nezvanično saznajemo, funkcije u DF-u su već podijeljene. Mjesto šefa parlamenta najvjerovatnije će pripasti Đorđu Vujoviću, Đorđe Pribilović će biti sekretar za društvene djelatnosti, Dragan Božović komandir Službe zaštite i spasavanja, Božo Vavić sekretar za investicije i planiranje prostora, Mirko Pribilović direktor Mediteranskog sportskog centra.

Kao direktor Parking servisa kao najozbiljniji kandiat se pominje Jovica Gregović.

Ko će biti direktor gradskog Vodovoda znaće se krajem mjeseca, nakon što bude izabrana novi upravni odbor. Ta i funkcije direktora Pogrebnog preduzeća pripadaju DF-u. Kako je ranije objavljeno, potpredsjendici Opštine biće lideri SNP-a i SDP-a Veselin Marković i Mihailo Đurović. SNP-u će pripasti i mjesto direktora Komunalnog preduzeća, a najozbiljniji kandidat je Rade Bauk koji je nekada rukovodio preduzećem.

Bonus video: