Norveška i Italija okončali proceduru ratifikacije Protokola pristupanju CG NATO-u

Pristupni protokol za članstvo u NATO Crna Gora je sa članicama Alijanse potpisala u maju prošle godine
70 pregleda 0 komentar(a)
Norveška zastava, Foto: Shutterstock
Norveška zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.01.2017. 17:50h

Donji dom Parlamenta Republike Italije usvojio je danas većinom glasova Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. Dokument koji je u decembru usvojen u italijanskom Senatu, danas je većinom glasova usvojen i u Donjem domu Parlamenta Republike Italije i time je okončana parlamentarna procedura ratifikacije Pristupnog protokola Crne Gore NATO-u, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

"Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, boravi u radnoj posjeti Republici Italiji povodom usvajanja Protokola u italijanskom Parlamentu, a kako je saopšteno iz informativne službe predsjednika crnogorskog Parlamenta, tokom posjete predsjednik Brajović će se sastati sa predsjednicom Donjeg doma Parlamenta Republike Italije Laurom Boldrini, grupom senatora i zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Italije Vinćencom Amendolom", navodi se u saopštenju.

I Norveška je okončala nacionanu proceduru za ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Pristupni protokol za članstvo u NATO Crna Gora je sa članicama Alijanse potpisala u maju prošle godine.

Prethodno je Protokol ratifikovao – Island, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Bugarska, Rumunija, Albanija, Estonija, Letonija, Velika Britanija, Turska, Poljska, Litvanija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Belgija, Luksemburg, Danska.

Bonus video: