Ministarstvo: Nismo razgovarali o osnivanju pakta protiv Srbije

Crna Gora se, kako su kazali iz Ministarstva vanjskih poslova, zalaže se za stabilan, siguran i prosperitetan region utemeljen na evropskim vrijednostima
92 pregleda 14 komentar(a)
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2018. 14:13h

Zvaničnici Crne Gore nijesu ni sa kim razgovarali o osnivanju “paktova” protiv bilo koje države u region, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Vicepremijer Kosova Envera Hodžaj je, kako su prenijeli regionalni mediji, kazao da je za vrijeme boravka u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji razgovarao sa čelnicima tih država o osnivanju pakta koji bi se suprotstavio Srbiji.

Iz Ministarstva vanjskih poslova kazali su agenciji MINA da zvaničnici Crne Gore nijesu ni sa kim razgovarali o osnivanju nikakvih “paktova” protiv bilo koje države u region.

“Crna Gora je posvećena razvijanju najboljih mogućih odnosa sa svim državama regiona, zasnovanih na principima međusobnog povjerenja i poštovanja”, naveli su iz tog resora.

Kako su istakli iz Ministarstva, Crna Gora se zalaže se za stabilan, siguran i prosperitetan region utemeljen na evropskim vrijednostima.

“Jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa jedan je od prioriteta vanjske politike Crne Gore”, poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: