GP Izbor: Predata inicijativa za skraćenje mandata lokalnom parlamentu

Nezvanično saznajemo da su predstavnici Izbora, prije Nove godine tražili sastanak sa premijerom Duškom Markovićem, do koga nije došlo. Tada su i zaprijetili raskidom koalicije u Herceg Novom
75 pregleda 3 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.01.2017. 18:44h

Dušan Radović lider GP Izbor kazao je da su danas predali skupštinskoj službi i predstavnicima svih odborničkih klubova inicijativu za skraćenje mandata lokalnom parlamentu.

Inicijativiu je potpisalo svih pet odbornika Izbora, a da bi se našla na dnevnom redu SO potrebno je da je podrži još sedam odbornika.

Radović je kazao i da do sada nije bilo zvaničnih razgovora sa predstavnicima lokalnog DPS-a, koji su danas to i potvrdili. Naglašavaju da nisu dobili zvanično obavještenje Izbora o izlasku iz koalicije.

Uz konstataciju da je “najvažnije da svi organi lokalne samouprave funkcionišu bez problema”, predsjednik OO DPS-a Slobodan Radović je kazao da “DPS kao najjača partija u novskom parlamentu neće dozvoliti nikakve ucjene”.

“Želimo ipak da ostavimo prostor za razgavor u jednom tolerantnom duhu”, kazao je lider novskog DPS-a.

Za organizovanje novih izbora potrebno je da većina u SO Herceg Novi koji ima 34 odbornika, glasa za skraćenje mandata. Ako je suditi po dosadašnjim izjavama opozicionara, neće biti problem obezbijediti većinu za tu odluku. Prema nekim kalkulacijama svaki od 21 opozicionog odbornika trebalo bi da glasa za raspuštanje SO.

Podsjećamo da je lider Izbora Dušan Radović na konferenciji za novinare održanoj u petak objasnio da je “nakon dvije godine vršenja vlasti sa DPS-om, odbornički klub Izbora odlučio da prekine programsku koaliciju sa DPS-om jer nemaju njihovu podršku i jer ih ne doživaljavaju kao partnere”.

Nezvanično saznajemo da su predstavnici Izbora, prije Nove godine tražili sastanak sa premijerom Duškom Markovićem, do koga nije došlo. Tada su i zaprijetili raskidom koalicije u Herceg Novom.

Bonus video: