Opozicija ne vjeruje Krušu da napušta DPS

Predsjednica OO SNP-a Danijela Đurović kazala je da će u istinitost Radovićeve izjave vjerovatio kada se ona realizuje
75 pregleda 13 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.01.2017. 16:15h

Opozicione partije u Herceg Novom smatraju da je neiskrena najava građanske liste “Izbor” da će raskinuti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u tom gradu, navodeći da se radi o “ucjeni većeg koalicionog partnera”.

Lider “Izbora” Dušan Radović Krušo u petak je izjavio da ta građanska lista raskida koaliciju sa DPS-om i traži raspisivanje novih izbora u tom gradu. On je tada rekao da u DPS-u nije bilo razumijevanja, ni podrške za program

“Izbora”, zbog čega je poslije dvije godine zajedničke vlasti, primoran da raskine koaliciju. DPS i “Izbor” od 35 mjesta u SO Herceg Novi imaju 18 odborničkih mandata.

Dok čelnici hercegnovskog DPS-a nisu odgovarali na zahtjev “Vijesti” da komentarišu najavu raskida koalicije, predsjednica opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Đurović kazala je da će u istinitost Radovićeve izjave vjerovatio kada se ona realizuje. Ona je upozorila da dosadašnje djelovanje “Izbora” nije bilo dosljedno.

Odbornica Nove srpske demokratije (Nova) Žaklina Vukčević Babović navodi da je najava izlaska “Izbora2 iz vladajuće koalicije neuvjerljiva.

“Time što ne vraćaju mandate građanima, samo potvrđuju da je ipak riječ o jednoj vrsti pritiska na DPS”, kazala je ona, dok odbornik SDP-a Dragan Šimrak smatra da su vanredni izbori u Herceg Novom “više nego poželjni”.

Nezavisni odbornik Obrad Gojković smatra da je vlast DPS-a i “Izbora” trajala dugo i da je napravila ogromnu materijalnu štetu gradu. On je istakao da su novi lokalni izbori najbolje rješenje.

“Moramo da se usredsredimo na rješavanje problema, a ne na borbu za vlast zbog same vlasti”, ustvrdio je Gojković.

Bonus video: