Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti Džordža Buša

Kako je naveo Džordž H.W. Buš ostaće u sjećanju i kao lider vodeće zemlje svijeta i državnik koji je djelovao oprezno, ali i hrabro i odlučno, u momentima kada se međunarodna zajednica suočavala sa brojnim ratnim krizama i bezbjednosnim izazovima
73 pregleda 5 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.12.2018. 19:20h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti bivšed predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD)Džordža Buša.

Đukanović je, kako je saopšteni iz njegovog kabineta, telegram saučešća uputio Džordžu Bušu mlađem.

Đukanović je naveo da će predsjednik Džordž H.W. Buš ostati upamćen kao jedan od najistaknutijih političara, diplomata i državnika koji je obilježio značajnu epohu savremenih globalnih odnosa i ostavio neizbrisiv trag u istoriji SAD i velikog američkog naroda.

Kako je naveo Džordž H.W. Buš ostaće u sjećanju i kao lider vodeće zemlje svijeta i državnik koji je djelovao oprezno, ali i hrabro i odlučno, u momentima kada se međunarodna zajednica suočavala sa brojnim ratnim krizama i bezbjednosnim izazovima.

"Oslonjen na svoje bogato profesionalno iskustvo, znao je da donosi teške odluke u izuzetno složenim situacijama, demonstrirajući, pri tome, puno uvažavanje globalnih interesa i spremnost za saradnju i za podršku saveznika", naveo je Đukanović.

On je istakao da je predsjednik Buše bio državnik koji je imao viziju, volju i posvećenost da stvara svijet koji će biti siguran i bezbjedan ne samo za američki narod, već za sve iskrene sljedbenike demokratskih vrijednosti i ideala, budući duboko svjestan da je posebna obaveza najvećih i najjačih da budu, istovremeno, i najodgovorniji.

"Kao čovjek posvećen domovini, javnoj službi i porodičnim vrijednostima, ostavio je neizbrisivi trag na američkoj i svjetskoj sceni, koji će inspirisati generacije koje dolaze i služiti im kao primjer. Uvjeren sam da će američki narod sa pijetetom čuvati uspomenu na ličnost Predsjednika Buša i sjećati se njegovih zasluga za napredak SAD i za stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta”, kazao je Đukanović.

Bonus video: