MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

U birački spisak u Nikšiću upisano 58.720 birača

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti svakim radnim danom (od ponedeljka do petka), od deset do 16 sati
79 pregleda 0 komentar(a)
Birački spisak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Birački spisak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.01.2017. 16:37h

Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Nikšić na dan 4. januar je 58.726, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Oni navode da je broj birača u toj opštini po kome su održani parlamentarni izbori bio 58.731.

Kako ističu, uvid u birački spisak, birač može ostvariti svakim radnim danom (od ponedeljka do petka), od deset do 16 sati.

“Uvid u birački spisak se vrši lično, na šalterima Područne jedinice Nikšić, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)”, kaže se u saopštenju MUP-a.

Iz tog resora dodaju da prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Podsjećaju da birač može izvršiti uvid u birački spisak i direktno, preko internet portala www.biraci.me.

“Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine (jedinice lokalne samouprave)”, pojašnjava se u saopštenju.

Iz MUP-a dodaju da se numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u zaključenom biračkom spisku u opštini Nikšić u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori nalazi na sajtu tog resora.

Preporučujemo za Vas