Žurić: Bjelopoljci su u novijoj crnogorskoj istoriji uvijek bili na strani patriotskog bloka

Svečanu sjednicu u Centru za kulturu bojkotovali su odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) i Bošnjačke stranke (BS)
180 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2017. 18:21h

"Bjelopoljci su u novijoj crnogorskoj istoriji, u trenucima donošenja svih ključnih odluka društva, u prihvatanju novog društvenog uređenja, obnavljanju državnosti, trasiranju puta prema društvu civilizovanih evropskih naroda, uvijek bili na strani patriotskog bloka, progresa, ravnopravnosti i socijalne pravde, što su dali nemjerljiv doprinos izgradnji našeg društva i budućnosti naše djece“, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić na svečanoj sjednici kojom je obilježen Dan Opštine - 3. januar.

Svečanu sjednicu u Centru za kulturu bojkotovali su odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) i Bošnjačke stranke (BS).

Žurić je naglasio da su najteže godine u razvoju iza nas i da je najgore prošlo.

"Dolaze bolja vremena, jer smo već stvorili i osnovne pretpostavke i raspisali tendere za realizaciju još jednog značajnog razvojnog projekta našeg grada, valorizaciju Đalovića pećine. Da dolaze bolja vremena za sve nas više nego uvjerljivo potvrđuju i tri nove fabrike vrijedne više od 20 miliona eura koje su tokom prethodne godine puštene u rad ili su u završnoj fazi izgradnje, kao i otvoreni novoizgrađeni trgovinski centri i predstavništva najjačih crnogorskih kompanija, a već su obavljene i pripreme za početak izgradnje novog poslovnog centra u samom gradskom jezgru koji će finansirati jedna od renomiranih kompanija regiona“, kazao je Žurić naglašavajući da će ovi projekti otvoriti 300 novih radnih mejsta.

Dodao je da su stvorene planske pretpostavke za stavljanje u upotrebu, imovine nekadašnjeg Vunarskog kombinata, a kreće i izgradnja kolektora vrijednog 20 miliona eura.

„Pomenuti projekti sa još 70 manjih investicija u infrastrukturi, zaokružiće 29 miliona vrijedan investicioni ciklus u ovoj godini“, kazao je on i dodao da je u racionalizaciju radnih mjesta kroz otpremnine za 130 radnika lokalne uprave obezbijeđeno i isplaćeno 1.6 miliona eura.

Žurić je uvjeren da će ovakav tempo razvoja smanjiti broj nezaposlenih i poboljšati životni standard građana.

Na svečanosti su uručene nagrade „3. januar“ glumcu Moameru Kasumoviću i direktorici JPU Dušo Basekić Idi Ćetković a zvanično je otvorena i novoizgrađena zgrada Crvenog krsta

Đalovića pećina i Bjelasica će donijeti napredak cijeloj Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je istakao da će projekti Đalovića pećine i Bjelasice donijeti napredak ne samo Bijelom Polju nego i cijeloj Crnoj Gori.

„Pohvalio bih posvećenost predsjednika opštine Žurića i administracije za podršku preduzetnicima koji obezbjeđuju nova radna mjesta. Pored fabrike za proizvodnju peleta, koja je otvorila šanse za izvoz u okviru kompanije Franca se očekuje da će u ovoj godini otvoriti moderna fabrika za sušenje mesa sa čim bi se, ne samo obezbijedila nova radna mjesta već i dala šansa kooperantima.

„I treći važan projekat je fabrika mlijeka u Pavinom Polju koja bi trebalo da bude otvorena ove godine. Ova fabrika će uz kredit Abu Dabi fonda obezbijediti da da Pavino Polje, Tomaševo, kompletna Vraneška dolina pa i šire, obezbijede otkup mlijeka, koji će kroz mliječne prerađevine omogućiti nova radna mjesta, izvoz i obezbijediti kvalitetnu kooperativnu mrežu,“ kazao je predsjednik Vujanović.

SNP i BS samo skreću pažnji na sebe

Komenentarišući bojkot odbornika SNP i BS predsjednik Žurić je istakao da nikakvim svojim postupcima nije dao povoda da predstavnici SNP i BS odluče da ne učestvuju u radu lokalnog parlamenta pa i svečane sjednice.

„To je njihova lična stvar i smatram da je dio takvog ponašanja samo način da se skrene pažnja na to da li je neko prisutan na sjednici ili ne“, kazao je Žurić.

Galerija

Bonus video: