SNP bojkotuje proslavu Dana Bijelog Polja: DPS izvršio političku čistku

“Ono što želimo da poručimo jeste da ovim činom nije napravljena ni najmanja šteta SNP-u. Gubitnici su građani Bijelog Polja, koji će ostati uskraćeni za objektivnu sliku stanja i rada lokalne uprave"
71 pregleda 7 komentar(a)
Vidran Kljajević, Foto: SNP
Vidran Kljajević, Foto: SNP
Ažurirano: 02.01.2017. 14:54h

Odbornički klub Socijalističke narodne partije (SNP) u Bijelom Polju neće prisustvovati sjutrašnjoj svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, povodom Dana opštine, u znak protesta zbog nedemokratskog ponašanja aktuelne vlasti u Bijelom Polju, saopštio je šef Kluba odbornika SNP-a u SO Vidran Kljajević.

On tvrdi da je DPS "izvršio političku čistku" kadrova SNP-a iz odbora javnih ustanova i preduzeća.

“Ono što želimo da poručimo jeste da ovim činom nije napravljena ni najmanja šteta SNP-u. Gubitnici su građani Bijelog Polja, koji će ostati uskraćeni za objektivnu sliku stanja i rada lokalne uprave. Ni ovaj nedemokratski čin DPS-a neće nas zaustaviti da glasno, kao na posljednjoj sjednici parlamenta, ukažemo na pogubnost usvajanja ovogodišnjeg budžeta, kao i na činjenicu da je, na žalost, za laureata 3. januarske nagrade nekada samo dovoljno, javno i za govornicom podržati politiku aktuelne vlasti”, navodi se u saopštenju.

Kljajević podsjeća da je Bijelo Polje slovilo za grad suživota, skladnih međuljudskih odnosa i tolerancije, i kao takav služio za primjer ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu.

“Poslednje čistke članova SNP-a iz odbora javnih ustanova i preduzeća direktno suspenduju izgrađeno povjerenje, čime DPS konačno pokazuje da se želi zatvoriti unutar sebe, u uzak krug politički podobnih ljudi i istomišljenika. Gospodo iz DPS-a, prestanite sa ovakvim ponašenjem. Nije to put kojim se ide u Evropsku uniju, kojoj težimo i vi i mi, ali očigledno na različite načine”, zaključuje Kljajević.

Bonus video: