SKUPŠTINA OPŠTINE DONIJELA ODLUKU

Privremeno finansiranje Budve do kraja marta

Odbornici su jednoglansno, svih 28 prisutnih, izglasali rebalans budžeta, što je bio i uslov da radnici dobiju decembarsku zaradu, jer je u kasi ostalo novca, a platu će potpisati novi gradonačelnik Dragan Krapović
0 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.12.2016. 17:01h

Glasovima vladajuće koalcije, devete nekadašnjih opozcionih partija, izglasana je odluka o privremenom finanisranju opštine Budva. Od glasanja su ostali uzdržani odbornici DPS, SD i CDU, smatrajući da nije dobro što nije donijet budžet.

Dragana Purko Ivančević iz CDU ocijenio je da je u pitanju nastavak neozbiljne politike, "koja je bila do sada Budvi, a postoji bojazan da će biti i ubuduće".

"Moram da izrazim negodovanje na način na koji počinjemo finansijsku godinu i na koji način nova vlast počinje upravljanje gradom, jer ovakvim privremenim odlukama, stopiramo život u Budvi", kazao je Ivančević upućujući kritiku dosadašnjoj DPS vlasti što nije predložila budžet.

Na to je reagovao Marko Vuković iz DPS ustvrdivši da je dosadašnja vlast uradila nacrt budžeta te ga predala predsjedniku parlamenta.

"Nova vlast nije prihvatila nacrt budžeta koji smo predali, vjerovatno zato šo je tako žrijebanjem odlučila, a šarenim flomasterima međusobom dogovorila", ironično je ocijenio Vuković, aludirajući na dvomjesečne pregovore unutar sada vldajuće koalcije.

Takve tvrdnje odbacio je šef parlamnta Veselin Marković, navodeći da nije htio da krši ni Pravilnik, ni Statu Opštine, a ponajmanje zakon, jer dosadašnja vlast nije ispoštovala propisane rokove da preda nacrt budžeta, već je kasnila punih 22 dana.

"Zato smo odlučili da donesemo odluku o privremenom finansiranju. Privremeno finansiranje se obavlja najduže za prva tri mjeseca fiskalne godine, a budžet se mora donijeti najkansije do 31. marta 2017. U suprotnom, nakon toga nema mogućnosti za finansiranje nadležnosti lokalne samouprave. Privremeno finansiranje se vrši do iznosa jedne dvanaestine ostvarenih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini", pojasnio je Marković.

Odbornici su jednoglansno, svih 28 prisutnih, izglasali rebalans budžeta, što je bio i uslov da radnici dobiju decembarsku zaradu, jer je u kasi ostalo novca, a platu će potpisati novi gradonačelnik Dragan Krapović.

Skupštinski saziv izglasao je amandman gradonačelnika Dragana Krapovića na rebalans budžta, kojim je 50.000 eura, namijenjenih sportu, preusmjeren za otpremnine, jer kako je pojasnila sekretarka za finansije, Jelena Baštrica pet radnika se javilo za dobrovoljni raskid radnog odnosa.

Takođe, za sekretara Skupštine opštine, glasovima vladajuće većine, imenovana je Milena Šolović. Odbornici su i potvrdili ostavku dosadašnje potpredsjendice Opštine Suzane Pribilović, koja je ostavku na tu funkciju podnijela, jer je imenovana za ministarku javne uprave.

Krapović imao prvi radni dan

Krapović je imao prvi radni dana u kabinetu, a već je održao i sastnaka sa svim saradnicima dosadašnjeg prvog čovjeka grada.

Kako je i najavio, on će sa svojim saradnicima , kao i sa opštinskim funkcionerima koji se nalaze na čelnim funkcijama, održati sastanaka, kako bi se dogovorila strategija, da tokom trazicinog perioda, dolaska novih ljudi, grad ne trpi posljedice, već se to učini na najbolji mogući način.

Preporučujemo za Vas