Usvojena odluka o budžetu Kolašina, DPS, SD i GB bojkotovali sjednicu

Dvije trećine tog iznosa biće potrošeno na zarade zaposlenih i vraćanje dugovo koje je napravila predhodna vlast
67 pregleda 9 komentar(a)
Skupština Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Skupština Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.12.2016. 16:49h

To što su opozicioni odbornici iz Demokratske partije socijalista (DPS) , Grupe birača (GB) i Nikola Medenica iz Socijaldemokrata i juče bojkotovali sjednicu lokalnog parlamenta, nije osujetio usvajanje odluke o budžetu za narednu godinu. Odbornici vladajuće većine iz Demokratskog fronta, Socijlističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP), uz podršku Nede Bogavac iz Demos-a i Vladimira Maritinovića iz Demokrata, jednoglasno su usvojili odluku, pa će planirani opštinski prihodi i rashodi naredne godine biti blizu2, 3 milona eura.

Dvije trećine tog iznosa biće potrošeno na zarade zaposlenih i vraćanje dugovo koje je napravila predhodna vlast.

„ Uz sva smanjenja broja zaposlenih i dalje treba da platimo oko 700. 000 eura za zarade sa porezima i doprinosima. Na vraćanje zaduženja predhodne vlasti biće potrošeno i ove, kao i narednih, 600.000 eura. Sa preostalom trećinom budžeta treba da finansiramo funkcionisanje Centra za kulkturu, komunalne djelatnosti, NVO, političke partije, sportske aktivnosti...Budžet je objektivan iskaz onog što možemo da očekujemo u narednoj godini. Prihodi su realno planirani, na osnovu parametara iz predhodnih par godina. „ – kazao je sekretar za finansije Goran akočević.

Odbornik Martinović je amandmanom tražio uvećanje sume koja će biti podijeljena sportskim klubovima sa 17.000 na 20.000, a odbornici SNP dodatnih 5.000 eura za proslavu 90 godina postojanja FK „Gorštak“. Izvršna vlast je na kraju prihvatila da za sportske klubove naredne godine bude opredijeljeno 22. 000 eura, ukoliko se postigne uvećanje neke od stavki planiranih prihoda.

Odbornici su još usvojili i odluku o kućnim ljubimcima, ali i dali saglasnost da se za izvršnog direktora „Komunalnog“ preduzeća imenuje Dragan Šekularac.

Bonus video: