Bjelopoljci usvojili budžet težak skoro 13 miliona eura

Bošnjačka stranka u toj opštini nedavno je raskinula koalicioni sporazum za DPS-om i priključila se opoziciji
0 komentar(a)
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 30.12.2016. 13:54h

Odbornici lokalnog parlamenta u Bijelom Polju usvojili su juče budžet vrijedan 12.735.000 eura, glasovima odbornika DPS i dva nezavisna odbornika SD, dok su protiv bili odbornici opozicije kao i dva odbornika Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranka u toj opštini nedavno je raskinula koalicioni sporazum za DPS-om i priključila se opoziciji.

Prihode 48 odsto čine lokalni prihodi, a sopstveni prihodi su oko 33 odsto , dok su 15 odsto ustupljeni prihodi od strane države, a drugi dio od 52 odsto čine dotacije, donacije i prihodi od imovine.

Sekretarka Sekretarijata za finansije Alida Nuhodžić je kazala da se u operativnom budžetu obezbjeđuju sredstva za finansiranje organa lokalne uprave i drugih organa i službi, ali i svih servisa koje Opština ima prema građanima Bijelog Polja.

„Sredstva se obezbjeđuju i za vraćanje kredita koje smo imali u predhodnom periodu, a nijesu izmireni, dok je drugi dio kapitalni budžet za koji se opredjeljuje 300.000 eura, ili oko 20 posto ukupnih prihoda“, kazala je Nuhodžić.

Kroz program uređenja prostora, istakla je Nuhodžić, planira se oko 80 projekata, koji imaju podršku od 29 miliona eura, što predstavlja ambiciozan program kako po broju tako i po finansijskog snazi.

Odbornici opozicije ocijenili su da je budžet nerealan, preambiciozan i neostvariv.

Bonus video: