Skupštinu uređuju sa 937 hiljada eura

Za rekonstrukciju zgrade VDT-a planirali 318 hiljada
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Skupština Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.12.2016. 13:23h

Vlada Crne Gore je planirala da u naredne tri godine potroši 2.8 miliona eura za rekonstrukciju zgrade državnog parlamenta, predsjednika Crne Gore, Vrhovnog državnog tužilaštva i dva ministarstva. Planom rekonstrukcije službenih zgrada u državnoj svojini koji je Vlada juče usvojila predviđeno je da na uređenje zgrade parlamenta do 2019. godine bude utrošeno 937.500 eura, dok će za rekonstrukciju zgrade predsjednika Crne Gore, ministarstava unutrašnjih vanjskih poslova i finansija biti potrošeno 1,2 miliona eura.

Vladinim planom predviđeno je i da za rekonstrukciju zgrade Ministarstva pravde bude utrošeno 390 hiljada eura, dok će za popravke zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva biti utrošeno 318 hiljada eura. U odluci se navodi da će novac za rekonstrukciju biti obezbijeđen iz budžeta i da neće biti kreditnih zaduženja. Planom je uglavnmom predviđena termoizolacija, instalacija sistema za grijanje i hlađenje, kao i zamjena elektroinstalacija i sanitarnih čvorova.

U planu se ocjenjuje da su osim predviđenih za renoviranje, u lošem stanju zgrade poreske i uprave za imovinu, Ekotoksikološkog zavoda, Osnovnog suda i zgrada bivše “Pobjede”.

“Planom je predviđeno da se radovi na rekonstrukciji odabranih objekata izvode u toku 2019. godine, a prije toga će se raditi na pripremnim aktivnostima kao što su priprema tehničke i tenderske dokumentacije, sprovođenje postupka za izbor izvođača radova“, stoji u Vladinom dokumentu.

Bonus video: