Veliki novogodišnji koncert Gradske muzike u Budvi

Članovi Gradske muzike kompletan honorar za novogodišnji koncert uplatiće za liječenje Kotoranke Anđele Petrović
77 pregleda 0 komentar(a)
Gradska muzika, Budva, Foto: Vuk Lajović
Gradska muzika, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.12.2016. 10:38h

Gradska muzika Budva održaće 31. decembra u podne, veliki novogodišnji koncert na trgu ispred budvanskog Starog grada u produkciji Turističke organizacije Budva pod nazivom “Gradska muzika svira evergreen”.

Uz zvuke najpoznatijih melodija koje su obilježile 20-ti vijek posjetioci će biti u prilici da uživaju u jazz-u, rock-u, pop muzici, ali i tradicionalnim marševima i valcerima od kojih će većina kompozicija biti premijerno izvedena.

Na repertoru biće poznati hitovi ABBA, Boney M, Tom Jones, Hava Nagila, Love story, Cielito Lindo, Radetzky marsh, Riabinushka, When the Saints go marchin' in, Tiger rag....

"Godinu kojoj se bliži kraj pamtićemo po velikom broju nastupa širom Crne Gore, a posebno po proslavi 110-te godišnjice gradskog orkestra koju su obilježili početkom juna otvaranjem izložbe fotografija Gradske muzike Budva u Spomen domu “Stefan Mitrov Ljubiša” pod nazivom “Trajanje prošlih vremena” koju potpisuje Vojislav Vojo Svitlica, Počasni Predsjednik Gradske muzike Budva, čovjek koji je član budvanskog orkestra preko 6 decenija i u tom periodu je sakupio ogroman broj fotografija od kojih je izloženo nekih 130 najznačajnijih po izboru autora", naveli su u budvanskoj Gradskoj muzici.

Publika je pored učešća na brojnim gradskim feštama , kako dodaju, imala ove godine priliku da uživa u zvuku Gradske muzike Budva ina koncertu koji je održan u sklopu oficijelnog muzičkog programa Grada Teatra Budva koji je proslavio svoj 30-ti rođendan.

"Kraj ove jubilarne godine obilježiće i početak saradnje sa novim kapelnikom orkestra – Aleksandrom Sašom Mandićem, zaljubljenikom u muziku iz Đenovića, kojeg mnogi poznavaoci prilika smatraju “Spiritus movens-om” gradskih muzika u Crnoj Gori.Pozivamo sve sugrađane i posjetioce koji će novogodišnju noć provesti u Budvi, da dođu i uživaju u svečanom, revijskom repertoaru koju smo za ovu posebnu priliku pripremili", zaključuju u Gradskoj muzici

Članovi Gradske muzike kompletan honorar za novogodišnji koncert uplatiće za liječenje Kotoranke Anđele Petrović.

Bonus video: