Radunovići imaju četiri stana

Ministarka nauke Sanja Damjanović prijavila da u gotovom novcu posjeduje 82.000 švajcarskih franaka i 61.000 eura
779 pregleda 42 komentar(a)
Nikola Janović, Sanja Damjanović, Darko Radunović, Foto: Savo Prelević
Nikola Janović, Sanja Damjanović, Darko Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.12.2016. 06:36h

Ministar finansija Darko Radunović i njegova supruga Vesna imaju po dva stana. Prema imovinskim kartonima objavljenim na sajtu Agencija za sprečavanje korupcije, u vlasništvu Radunovića su stanovi od 35, 75, 42 i 75 kvadrata. Supruga ministra Radunovića takođe posjeduje vinograd od 101 metra kvadratnog, dvije njive. Radunović ima akcije u CMC-u, Jugobanci, a otplaćuje stambeni kredit od 223.476 eura. Radunović vozi “renoa lagunu”, dok njegova supruga vozi “renoa klio”.

Ministar finansija preko plate prima i naknade za rad u Nacionalnoj investicionoj komisiji, Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte, Koordinacionom tijelo za praćenje primjene Zakona o strancima, Vijeću za nacionalnu bezbjednost. Njegova supruga u kompaniji “Art Communications” godišnje zarađuje 24.573 eura.

Ministar sporta i proslavljeni vaterpolista, Nikola Janović, u imovinskom kartonu prijavio je da od porodičnog nasljedstva posjeduje porodičnu stambenu zgradu od 222 kvadrata, poslovni objekat od 39 kvadrata, dvorište od 500 kvadratnih metara i 1534 kvadrata šume. Janović, čija je ministarska plata 1.583 eura zarađuje dodatnih 600 eura od izdavanja stana, dok posjeduje još jedan stan od 52 kvadrata.

Janović posjeduje i akcije u Budvanskoj rivijeri, Port of Adria, Luci Bar i Rudniku uglja, vozi “mercedes benz” i motor “jamaha”. Njegova supruga Kristina Janović radi u OŠ “Savo Ilić”, gdje mjesečno zarađuje 464 eura, i vozi automobil “nisan kaškai”. Svoj stan od 47 kvadrata posjeduje i ministarka nauke Sanja Damjanović. Damjanovićeva je u imovinskom kartonu prijavila da u gotovom novcu posjeduje 82.000 švajcarskih franaka i 61.000 eura. Ona u ministarstvu nauke mjesečno zarađuje 2.015 eura i vozi automobil BMW Z3. Ministarka Javne uprave Suzana Pribilović posjeduje poslovni prostor od 42 kvadrata koji izdaje za 790 eura mjesečno. Ona vozi automobil “nisan juke” i otplaćuje kredite od 7.000 i 12.000 eura. Pribilović ima akcije u Jugopetrolu. Ministarka ekonomije Dragica Sekulić ima mjesečnu platu od 1.739 eura, preko koje prima naknadu za rad u radnoj grupi za pregovaračko poglavlje Energetika. Sekulić ima dva automobila, “audi A3” i “kiju sportage”. Ona otplaćuje kredit od 11.1000 eura. Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović mjsečno zarađuje 1.750 eura. U kartonu je naveo da u banci ima depozit od 30.000 eura i 20.000 eura gotovine. On vozi BMW 520 touring i “nisan x trail”, dok njegova supruga Nina vozi “sitroen kaktus”. Nina Radulović mjesečno zarađuje 1.561 euro.

Svoj stan nema troje ministara

Troje od šest novih ministara u Vladi Duška Markovića nema svoj stan.

Prema imovinskim kartonima bez sopstvenog stana su ministarka javne uprave Suzana Pribilović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Pribilović je prije imenovanja na mjesto minstra bila potpredsjednica Opštine Budva, Dragica Sekulić je obavljala funkciju generalne direkorice Direktorata za energetsku efikasnost u Ministasrtvu ekonomije, dok je Radulović bio menadžer u Glavnom gradu.

Bonus video: