Milić: Njegoš je zamijenjen za naknade majkama sa troje i više djece

"Zato su Bošnjaci podržali da se smanji ta naknada, a dobili da Njegošev rođendan nije državni praznik“, kazao je predsjednik SNP-a.
71 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2016. 15:46h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić kazao je danas da je za lokalne izbore u Nikšiću najbolja opcija – jedna opoziciona kolona, navodi se u saopštenju ove partije.

Odbor Socijalističke narodne partije Glavnog grada organizovao je danas tradicionalni koktel za svoje članove i simpatizere u Podgorici.

Milić je kazao da SNP nema čega da se stidi što je govorio u izbornoj kampanji, jer je sve bila istina.

"Mjera vrijednosti SNP-a nije broj mandata, već ono što radimo za ostvarivanje prava svih građana Crne Gore“, istakao je on.

U saopštenju se navodi da je Milić kazao da ga nije iznenadila odluka Vlade Crne Gore da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim praznicima, u kome se predlaže da dan Njegoševog rođenja bude državni praznik.

"Ima onih koji se čude i ne vide da je napravljena trampa – Njegoš je zamijenjen za naknade majkama sa tvoje i više djece. Zato su Bošnjaci podržali da se smanji ta naknada, a dobili da Njegošev rođendan nije državni praznik“, kazao je predsjednik SNP-a.

On je naveo da je prethodnih godina takođe neko u Crnoj Gori žmurio na sve krađe samo da bi mu crnogorski jezik bio u Ustavu i da se produbljuju podjele unutar provoslavnog naroda.

Predsjednik SNP je kazao da je siguran da će Budva dobiti novog gradonačelnika iz redova dosadašnje opozicije.

Govoreći o situaciji u Kotoru, Milić je istakao da je predsjednik Opštinskog odbora SNP-a dr Branko Baćo Ivanović institucija u tom gradu i ne mogu njega da uče šta da radi oni koji su juče samo verbalno izašli ispod skuta Mila Đukanovića i koji su u Nikšiću zajedno sa DPS-om glasali za budžet.

On je poručio da niko neće ucjenjivati SNP u Kotoru.

"Neki su navikli na fotelje i privilegije i sada žele da odgovornost prebace na SNP", kazao je Milić.

Predsjednik SNP-a je rekao da bi izglasavanje odluke o ulasku u NATO u parlamentu samo izazvalo nestabilnost u Crnoj Gori i ponovio da SNP neće prekinuti bojkot Skupštine Crne Gore.

"Oni koji jedva čekaju da uđu u parlament – neka u SNP-u ne traže druga, jer mi tamo ulaziti nećemo“, kazao je predsjednik SNP-a.

Milić je članovima i simpatizerima SNP-a i svim građanima Crne Gore poželio sve najljepše u 2017. godini i srećne predstojeće praznike.

Bonus video: