"MOŽDA ĆE OTVORITI JOŠ KOJI TROTOAR ILI LJULJAŠKU"

Demos NK: Lokalnoj upravi preostalo da svečano otvara presvlačenje i krpljenje ulica

Iz Demosa ističu da se nadaju da će sredstva ostvarena naplatom parking mjesta i donacijom poreskih obveznika uticati na to da se izvrši zakonit prijem 13 radnika koji su, kako tvrde, od osnivanja Parking servisa nezakonito i bez oglasa obavljali svoje poslove
1 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.12.2016. 13:43h

Iz nikšićkog Opštinskog odbora Demosa ističu da je lokalnoj upravi grada pod Trebjesom, usljed nedostatka kapitalnih investicija, preostalo jedino da svečano otvara presvlačenje i krpljenje pojedinih ulica, postavljanje zaštitne ograde oko urušenih zdanja propalih investicija i puštanja u funkciju vodovoda za par domaćinstava u pojedinim mjesnim zajednicama.

"Svega nekoliko dana prije završetka godine predsjednik Opštine (Veselin Grbović) je svečano otvorio i parking prostor, kapaciteta oko 70 parking mjesta, u krugu nezavršenog objekta Doma revolucije. Iskreno se nadamo da će navedeni parking prostor značajno uticati na povećanje prihoda Parking servisa, za čije poslovanje u 2016. godini je Opština Nikšić budžetom predvidjela 37.550 eura donacija, dok je u budžetu za 2017. za te svrhe planirala 65 000 eura", navodi se u saopštenju Demosa.

Iz te političke partije ističu da se nadaju da će sredstva ostvarena naplatom parking mjesta i donacijom poreskih obveznika uticati na to da se izvrši zakonit prijem 13 radnika koji su, kako tvrde, od osnivanja Parking servisa nezakonito i bez oglasa obavljali svoje poslove.

"Za očekivati je da će predsjednik Opštine do martovskih izbora u Nikšiću, u predizborne svrhe svečano otvoriti još po koji renovirani trotoar ili ljuljašku u školskom dvorištu, pošto planirana sredstva u budžetu za 2017. godinu za kapitalna ulaganja neće biti dovoljna da se nešto značajnije uradi u cilju poboljšanja uslova življenja građana Nikšića", poručuju iz Demosa.