Đukanović: Crna Gora i Indonezija imaju dobru perspektivu odnosa u turizmu i kulturi

Đukanović je, kako se navodi, pozdravio potpisivanje memoranduma o saradnji dva ministarstva vanjskih poslova i pripremu sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša
132 pregleda 2 komentar(a)
Hari Ričard Džejms Kandu, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Hari Ričard Džejms Kandu, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 04.12.2018. 19:11h

Jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou može pružiti važan podsticaj unaprjeđenju odnosa Crne Gore i Indonezije, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Indonezije u Crnoj Gori, Harija Ričarda Džejmsa Kandua.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je zahvalio ambasadoru na velikom doprinosu unaprjeđenju odnosa dvije države tokom njegovog diplomatskog mandata.

„I iskazao zainteresovanost da se međudržavni odnosi dodatno unaprijede u svim oblastima od obostranog interesa, čemu važan podsticaj može pružiti jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, pozdravio potpisivanje memoranduma o saradnji dva ministarstva vanjskih poslova i pripremu sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša.

Kao preduslov za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i investicija, on je ukazao na potrebu daljeg unaprjeđenja ugovorne baze između Crne Gore i Indonezije.

„Dvije države imaju dobru perspektivu odnosa i u oblasti turizma i kulture“, ocijenio je Đukanović, podsjetivši na uspješnu saradnju na polju nauke i visokog obrazovanja.

Kandu je, kako je saopšteno, istakao da je počastvovan i ponosan prilikom da bude prvi ambasador Indonezije u Crnoj Gori i aktivni sudionik razvoja međudržavnih odnosa.

„Daljoj saradnji poseban doprinos daće i sporazum o saradnji u oblasti turizma čija je izrada u toku“, naveo je Kandu, podsjetivši i na nedavno održani biznis forum u Budvi kojim je stvoren prostor za jačanje investicionih veza.

Bonus video: