Marović-Bogdanović podnijela ostavku: Ne pripadam novoj većini

“Tako sam osjećala. Formirana je nova većina u opštinskom parlamentu kojoj nisam pripadala na posljednjim izborima. To su zakoni demokratije. Želim mnogo uspjeha svima”
621 pregleda 80 komentar(a)
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.12.2016. 06:42h

Menadžerka Opštine Budva Milena Marović Bogdanović podnijela je juče ostavku na tu funkciju i ostavila je na stolu odlazećeg gradonačelnika Srđe Popovića.

Ona je izabrana na konkursu i ostale su joj još dvije i po godine mandata na mjestu menadžerke Budve.

Uprkos tome, kazala je “Vijestima” da se na taj korak odlučila “politički ne pripadam novoj vlasi”, koja je juče konstituisana.

Kćerka nekadašnjeg visokog državnog i DPS funkcionera Svetozara Marovića i supruga gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića prva je koja se odlučila na dobrovoljno povlačenje sa funkcije, nakon što je DPS izgubio vlast u tom gradu.

Marovićeva je na mjestu menadžerke grada od kraja 2010. godine, a krajem 2014. ponovo je izabrana na tu funkciju, sa mandatom od četiri godine.

“Tako sam osjećala. Formirana je nova većina u opštinskom parlamentu kojoj nisam pripadala na posljednjim izborima. To su zakoni demokratije. Želim mnogo uspjeha svima koji budu radili u interesu građana Budve. Zahvalna sam svima koji su imali strpljenja i vremena za mene i moju posvećenost poslu”, kazala je za “Vijesti” Marović Bogdanović.

Od juče je na odmoru, a prema opštinskim propisima - ukoliko u narednih godinu ne bude našla novi posao, njoj kao funkcionerki pripada zarada.

Mjesečna plata Marović Bogdanović iznosila je oko 700 eura.

Za danas je zakazana sjednica lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda - izborom novog predsjednika Opštine.

Doskorašnje opozicione stranke formirale su skupštinsku većinu i od ukupno 33 odbornička mandata, u novom sazivu broje 17.

Nakon dvomjesečnih pregovore opozcionari su se dogovorili da uvedu rotirajuću funkciju za mjesto gradonačelnika, menadžera grada i šefa lokalnog parlamenta, što je bilo kompromisno rješenje kako bi se riješile razmirice na relaciji Demokrate - DF.

Po tom sporazumu, Draganu Krapoviću (Demokrate) pripadaju prve dvije godine mandata, a zatim bi rukovođenje gradom preuzeo Marko Bato Carević (DF).

Bonus video: