Krivokapić: Vlada više nije mjesto gdje se odlučuje

Krivokapić je dodao da se boji da nova godina neće biti nova, već po mnogo čemu povratak u prošlost
54 pregleda 58 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2016. 17:44h

Podjela vlasti u Crnoj Gori više ne funkcioniše, parlament više nije mjesto koje kontroliše Vladu, Vlada nije mjesto gdje se odlučuje, rekao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na novogodišnjem koktelu te partije.

"Treća grana vlasti će imati priliku da na državnom udaru pokaže da li je uspjela da odoli tom preuzimanju jedinstva vlasti jedne partije", rekao je Krivokapić.

On je dodao da se boji da nova godina neće biti nova, već po mnogo čemu povratak u prošlost.

"Godina bavljenja Crnom Gorom koja je trebala da nestane u ratovima devedesetih, onom Crnom Gorom u kojoj nema vladavine prava, koja pripada jednima a ne svima", rekao je Krivokapić.

Naveo je da će vladanje na "zavadi pa vladaj" okupiti onaj dio Crne Gore, oko građanske, evropske i nezavisne Crne Gore.

"Premostiće se ponori koje prave oni koji na njima vladaju", rekao je lider SDP-a.

"Nažalost, oni koju su postavljeni da brinu o Crnoj Gori postaju njena najveća briga, oni koji su birani da brinu, postaju najveća prijetnja. Ekonomija je u daljem propadanju, stagnaciji po svim osnovama. Nije nije moralo biti, ali i to se desilo, da u Crnoj Gori dvije godine penzionerskih primanja, 15 goidna nadoknada za majke plaćaju tajkunske dugove", kazao je Krivokapić.

On je naveo da je u političkom životu Crne Gore SDP uspjela da istraje na istom putu.

"Zajedno sa Monitorom i LSCG trasirali smo put koji sada daje polodove za sve građane Crne Gore. Na sreću, nije više samo Monitor, sada su i "Vijesti" i "Dan" na kursu građanske, evropske i nezavisne Crne Gore", rekao je lider SDP-a.

Krivokapić je kazao da vjeruje da će se inicijativom građanske opozicije za ponavaljanjem izbora "vratiti moć parlamentu a nemoćnoj Vladi dati malo šanse da ne pravi nove štete".

Galerija

Bonus video: