SNP Kotor: DF, Demokrate, SDP i URA da podrže naš predlog Odluke o privremenom finansiranju

Ivanović je kazao da je sazvao 2. sjednicu Skupštine opštine Kotor za petak 30. decembar 2016. godine u 9 časova i da je na dnevni red ove sjednice uvrstio samo jednu tačku - "Odluku o privremenom finansiranju opštine Kotor za period januar-mart 2017. godine, koju je predložio Klub odbornika SNP-a"
61 pregleda 8 komentar(a)
Branko Ivanović, Foto: SNP
Branko Ivanović, Foto: SNP
Ažurirano: 28.12.2016. 13:46h

SNP Kotor očekuje da će 14 odbornika iz redova Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, SDP i GP URA svojim glasovima podržati naš predlog Odluke o privremenom finansiranju, jer je to jedini model kojim se onemogućava raspuštanje Skupštine opštine Kotor od strane Vlade Crne Gore i raspisivanje novih izbora, a obezbjeđuje redovno pružanje usluga građanima, saopštio je danas Branko Baćo Ivanović, predsjednik SNP Kotor i predsjedavajući Skupštine opštine Kotor.

On je dodao da je danas sazvao 2. sjednicu Skupštine opštine Kotor za petak 30. decembar 2016. godine u 9 časova.

Ivanović je kazao da je na dnevni red ove sjednice uvrstio samo jednu tačku i to - "Odluku o privremenom finansiranju opštine Kotor za period januar-mart 2017. godine, koju je predložio Klub odbornika SNP-a".

"Zakonom o finansiranju lokalne samouprave članom 44 propisano je da se Budžet opštine mora donijeti do 31.decembra, a ukoliko se budžet ne donese u tom roku onda se mora donijeti Odluka o privremenom finansiranju. Kako ne postoje uslovi da se do 31.decembra donese Budžet za 2017. godinu, Klub odbornika SNP-a je pripremio i u skupštinsku proceduru juče predao Odluku o privremenom finansiranju. Donošenjem Odluke o privremenom finansiranju omogućava se nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave i pružanje usluga građanima Kotora do donošenja Budžeta", istakao je Ivanović.

Predsjednik kotorskog SNP-a je kazao da za slučaj da Odluka o privremenom finansiranju ne bude donijeta, Vlada Crne Gore stiče pravo da, zbog nefunkcionisanja lokalne samouprave uvede privremene mjere, raspusti Skupštinu opštine Kotor i dovede do raspisivanja novih izbora.

"SNP smatra da je dužnost partija koje rade na dogovoru za formiranje nove vlasti da podrškom ovoj odluci pokažu svoju odgovornost prema građanima Kotora i onemoguće očigledno planiran scenario da život u Kotoru stane 1.januara, jer bez ove odluke ne bi postojao zakonski osnov za finansiranje rada javnih službi i pružanje usluga građanima. Prisustvo i glasanje o Odluci o privremenom finansiranju opštine Kotor na sjednici u petak biće najozbiljniji test nivoa odgovornosti nove skupštinske većine prema građanima Kotora. Svjestan odgovornosti kao predsjedavajući Skupštine opštine, ali i kao predsjednik SNP Kotor, juče sam sazvao i održao u prostorijama SNP sastanak sa predstavnicima Demokrata, DF, SDP i GP URA prije održavanja Kolegijuma predsjednika Skupštine opštine, na kojem sam ih upoznao sa namjerom i razlozima za predlaganje Odluke o privremenom finansiranju i mogućim posledicama njenog nedonošenja", rekao je Ivanović.

Bonus video: