Bečić: Opozicija traži lokalne i parlamentarne izbore do 2018.

Bećić je kazao da nikada nijedna opoziciona aktivnost u Crnoj Gori nije proizvela efekat kakav jeste koordinisano djelovanje 39 opozicionih poslanika i njihov bojkot parlamenta
0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.12.2016. 12:01h

Opozicija, koordinacijom 39 poslanika, traži lokalne, parlamentarne i predsjedničke izbore, najkasnije do 2018. godine, rekao je lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Demokrate su, kako je saopšteno, nastavili sa novogodišnjim koktelima zahvalnosti članstvu i simpatizerima u Baru, Danilovgradu i u Zeti, kojima su prisustvovali funkcioneri partije.

"Predsjednik Demokrata je iz sve tri opštine poručio da opozicija, kroz koordinaciju 39 poslanika, traži opšte izbore, a to znači – i lokalne, i parlamentarne i predsjedničke, najkasnije do 2018. godine", navodi se u saopštenju.

Sa koktela u Baru, Bečić je poručio da je podrška koju Demokratska Crna Gora uživa u ovoj mediteranskoj i multikulturalnoj opštini jasna poruka i Baru i Crnoj Gori u cjelini da oni u politici žele ljude iz naroda, spremne na solidarnost sa građanima u svakom trenutku.

Bećić je kazao da nikada nijedna opoziciona aktivnost u Crnoj Gori nije proizvela efekat kakav jeste koordinisano djelovanje 39 opozicionih poslanika i njihov bojkot parlamenta.

"Činjenica da je Vlada konstituisana u polupraznoj sali Skupštine baca Demokratsku partiju socijalista u očaj, jer je njihova vještačka većina u potpunosti delegitimisana u očima međunarodne javnosti", rekao je on.

U Danilovgradu je Bečić izrazio zadovoljstvo rezultatom u ovoj opštini, dodavši da predstavlja udaranje temelja budućim uspjesima u Bjelopavlićkoj ravnici.

Predsjednik Demokrata je kritikovao i Vladin predlog budžeta koji je okarakterisao kao izdajnički.

„Kad ne smijete na tajkune i finansijere, udarate na majke. Kad se ne usuđujete da ispitate poslovanja sumnjivih koncesionara, vi se ostrvite na dječije dodatke. Kad vam ne basta da krenete na uvozničke lobije, vi kidišete na građane uvođenjem novih devet centi za akcize“, kazao je Bečić.

On je mještanima Zete poručio da su Demokrate ostale isti oni ljudi kao prije izbora, njihove komšije i prijatelji, koji su već pokazali da su drugačiji od ostalih političara.

"Kada državne institucije sada, na kraju godine, pretresaju po funkcionisanju Demokrata, ne mogu da im nađu ni čačkalicu stečenu na nelegalaan način", rekao je Bečić.

Bonus video: