Pešić: Bečić se uz pomoć Abazovića i istomišljenika zaputio do Brisela da zakuka nad svojom sudbinom

"Ne treba biti posebno politički pismen, pa pročitati da ono što Bečić između redova spominje nekakvo fabrikovanje afera i u sve to miješa Univerzitet, zapravo, aludira na provjeru autentičnosti njegovog magistarskog rada, koja mu očigledno iz nekog razloga, a pretpostavljamo i kojeg, ne odgovara"
88 pregleda 22 komentar(a)
Nikola Pešić, Foto: Boris Pejović
Nikola Pešić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2018. 19:51h

Aleksa Bečić, uz podršku Dritana Abazovića i nekolicine istomišljenika, zaputio se do Brisela da, pod plaštom brige za sudbinu opozicionih kolega, zapravo zakuka nad svojom sopstvenom, saopštio je danas Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS

Lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović su ranije danas u Briselu poručili da se "odmah zaustavi progon opozicionih lidera i poslanika".

"Ne treba biti posebno politički pismen, pa pročitati da ono što Bečić između redova spominje nekakvo fabrikovanje afera i u sve to miješa Univerzitet, zapravo, aludira na provjeru autentičnosti njegovog magistarskog rada, koja mu očigledno iz nekog razloga, a pretpostavljamo i kojeg, ne odgovara. Spominje dvojac Bečić - Abazović nekakav "progon", ali u pogrešnom kontekstu. Tu riječ treba da upotrijebe samo kada budu briselskim činovnicima objašnjavali kako su uz pomoć sopstvene sujete i licemjerja, sami sebe prognali sa crnogorske političke scene. Da se iz promo sadržaja, onih označenih kao i nespretno prikrivenih, ne promole s’ vremena na vrijeme, niko ne bi znao da se ovi promoteri sopstvene demagogije i licemjerja i dalje bave politikom", istakao je Pešić.

On je dodao da znaju i Abazović i Bečić da su upornim bojkotom Parlamenta i pokušajem marketinškog a ne suštinskog bavljenja izbornim zakonodavstvom, sebe doveli u bezizlaznu situaciju.

"I ovaj "promo" iz Brisela, podržan od "prijateljskih medija", trebalo je valjda da zaliči na opozicionu kolegijalnost i iskrenu zabrinutost. Suprotno početnoj zamisli, pretvorio se u loš marketinški uradak, nakon koga, vjerovatno, po ustaljenoj praksi, slijedi video spot sa briselskih ulica kojima, baš kao i na crnogorskoj političkoj sceni, tumaraju Bečić i Abazović tražeći izlaz iz slijepe ulice u koju su zahvaljujući sopstvenom neznanju ušli", kazao je Pešić.

Bonus video: