SNP sprema budžet sa DPS?

Milić: SNP nikoga ne ucjenjuje, već su ostali neozbiljni
57 pregleda 59 komentar(a)
Branko Ivanović Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Branko Ivanović Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2016. 06:41h

Dogovor o lokalnoj vlasti u Kotoru i opštinskom budžetu ponovo je odložen za danas ili nakon novogodišnjih praznika, saopšteno je “Vijestima” više izvora.

Lokalne opozicione partije nijesu se juče usaglasile oko toga, pa su na kolegijumu SO Kotor koji je sazvao predsjednik kotorskog odbora Socijalističke narodne partije Branko Ivanović, bili samo predstavnici DPS-a i Liberalne partije. Ivanović nakon izbora 16. oktobra predsjedava lokalnim parlamentom, do izbora njegovog šefa.

Zvaničnici SDP-a, Demokrata, Demokratskog fronta i GP URA bojktovali su juče kolegijum, jer se prije njega opozicija nije usaglasila oko toga da li treba nastaviti sjednicu koja je prekinuta ili treba zakazati novu na kojoj bi se donijela odluka o privremenom finansiranju Opštine. Saglasnost ne postoji ni oko formiranja vlasti, jer SNP očekuje podršku ostalih opozicionih partija za manjinsku vladu.

Lider SNP-a Srđan Milić je u emisiji “Iz oštrog ugla” TV Pljevlja ponovio da oni ne mogu da vjeruju SDP-u dok njegovi funkcioneri ne podnesu ostavke na funkcije i da su oni “opozicija”. On je rekao da

SNP samo traži dva ključna mjesta i potpredsjednike SO Kotor, a da bi ostali funkcioneri bili birani na konkursima.

Na pitanje da li je to uticalo na kredibilitet opozicije, Milić je rekao da je u gradovima gdje je opozicija uzela vlast “SNP uvijek davao, nudio...” i da su dogovori trajali kraće. On je rekao da SNP nikoga ne ucijenjuje, već da su ostale neozbiljni.

Branko Ivanović je rekao “Vijestima” da će danas biti objavljeno šta je dogovoreno na kolegijumu SO Kotor i nije želio da komentariše odustvo kolega iz ostalih opozicioni partija. Izvršni odbor SNP-a je prije dva dana podržao predlog Ivanovića opoziciji da ta partija dobije ključne pozicije u lokalnoj vlasti.

Iz opozicionih partija u Kotoru juče niko nije želio da daje izjave jer se još nadaju dogovoru svih opozicionih partija. Od ukupno 33 odbornika u SO Kotor, opozicija je na izborima osvojila 17.

Bonus video: