Milić odbio opoziciju porukom Damjanoviću

IO SNP za Kotor podržao predlog Branka Ivanovića, Damjanovićeva ponuda ocijenjena kao "istup neovlašćenog pojedinca"
56 pregleda 93 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Vuksan Simonović, Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Vuksan Simonović, Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.12.2016. 07:06h

SNP ne namjerava da ponudi podršku opoziciji da formira vlast u Kotoru, a takav predlog poslanika Aleksandra Damjanovića stranka je ocijenila kao istup neovlašćenog pojedinca.

"Izvršni odbor SNP-a podržava predlog za manjinsku podršku koju je za novu vlast u Kotoru tražio Opštinski odbor SNP-a i predsjednik Branko Baćo Ivanović. Jedini ovlašćeni za razgovore o novoj vlasti su Opštinski odbor i njegov predsjednik, a svaki drugi predlog, odnosno pojedinačni stav ili mišljenje predstavlja istupanje neovlašćenog pojedinca i ne proizvodi nikakve obaveze za SNP,“ saopšteno je juče iz SNP-a.

Damjanović je nedavno TV Vijesti rekao da u Kotoru ne postoji raspoloženje opozicije da pruži manjinsku podršku njegovoj stranci i da, zbog važnosti formiranja opštinske vlasti, takvu podršku treba da ponudi SNP. Demokratska Crna Gora i SDP su takvu poruku Damjanovića već pohvalili.

Prema informacijama „Vijesti“, lokalni opozicioni zvaničnici u Kotoru danas bi trebalo da se dogovore kako će u narednom periodu funkcionisati tamnošnja vlast. U 15 sati zakazan je sastanak opozicije, kada bi trebalo da se usaglase da li će sjednica lokalnog parlamenta koja je počela 2. decembra biti nastavljena izborom predsjednika SO Kotor ili bi se zakazala nova, na kojoj bi bila izglasana odluka o privremenom finansiranju opštine.

Prema stavu IO SNP-a, malo je izvjesno da će biti dogovora o izboru predsjednika.

Sjednica IO SNP-a održana je u nedjelju, a nisu joj prisustvovali članovi koji se protive politici šefa partije Srđana Milića.

Oni insistiraju na sazivanju Glavnog odbora partije, na kome bi se razgovaralo o lošim izbornim rezultatima 16. oktobra. Milić je do sada nekoliko puta spremao da zakaže sjednicu GO, ali se to još nije desilo. U nedjelju je na IO SNP bilo riječi da će ona biti održana nakon novogodišnjih praznika, ali o tome nema ni riječi u zvaničnom partijskom saopštenju.

SNP nije odgovorio na pitanja "Vijesti“ kada će biti sjednica GO, kao ni kada će biti formiran poslanički klub partije u Skupštini Crne Gore. U saopštenju partije o tome takođe nema ni riječi, a Damjanović je ranije kazao da je SMS porukom obaviješten o takvoj namjeri.

Traže bojkot Skupštine, podržali formiranje vlasti u Budvi

IO SNP-a zaključio je da rezultati parlamentarnih izbora ne odražavaju slobodnu volju građana, jer su, između ostalog, održani u uslovima opterećenim manifestacijom afere državni udar.

Ocijenjeno je da izborni rezultat koalicije “Ključ” nije bio na nivou očekivanog, niti je postignut ključni cilj – promjena načina vladanja i diskontinuitet sa pogubnom ekonomsko-socijalnom politikom DPS-a na državnom nivou, saopšteno je iz SNP-a.

Navodi se da je IO podržao odluku opozicionih poslanika o bojkotu parlamenta do potpunog rasvjetljavanja afere državni udar od strane nadležnih pravosudnih organa, kao i zahtjev za ponavljanjem parlamentarnih izbora.

Izvršni odbor je podržao sve aktivnosti Opštinskog odbora SNP-a Budva, u vezi sa formiranjem nove vlasti u tom gradu.

Bonus video: