SNP: Podrška Ivanoviću koji traži da SNP sama formira vlast u Kotoru

"Ciljevi koji se time žele postići su potpuno razvlašćivanje DPS-a, odnosno striktno poštovanje principa depolitizacije i profesionalizacije u lokalnoj upravi, kao i u svim preduzećima čiji je osnivač ili u njima ima vlasnički udio Opština Kotor"
24 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 26.12.2016. 16:58h

Izvršni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) u potpunosti podržava predlog za manjinsku podršku koju je za novu vlast u Kotoru tražio Opštinski odbor SNP-a i njegov predsjednik dr Branko Baćo Ivanović, saopšteno je iz SNP.

Predstavici OO SNP Kotora su na sastanku od 16. decembra sa delegecijama ostalih opozicionih partija – Demokrata, DF, URA i SDP, od njih zatražili da ta četiri politička subjekta daju podršku SNP-u da sama formira novu lokalnu vlast u tom gradu.

Kotorski SNP je 21. decembra i pismeno dostavio, Demokratama, SDP, URA i DF predlog o formiranju nove vlasti u Kotoru u kome su takođe tražili podršku za svoju manjinsku vlast ako žele razvlašćenje DPS-a.

"Ciljevi koji se time žele postići su potpuno razvlašćivanje DPS-a, odnosno striktno poštovanje principa depolitizacije i profesionalizacije u lokalnoj upravi, kao i u svim preduzećima čiji je osnivač ili u njima ima vlasnički udio Opština Kotor. Shodno Statutu SNP-a, jedini ovlašćeni za razgovore o novoj vlasti u Kotoru su Opštinski odbor SNP-a Kotor i njegov predsjednik Ivanović, a svaki drugi iznijeti predlog, odnosno pojedinačni stav ili mišljenje u javnosti - predstavlja istupanje neovlašćenog pojedinca i ne proizvodi nikakve obaveze za SNP i Opštinski odbor u Kotoru", navodi se u saopštenju SNP.

Kako je saopšteno iz SNP, Izvršni odbor Glavnog odbora te partije u proširenom sastavu, održao je u Podgorici sjednicu, na kojoj su analizirana izborna i postizborna dešavanja u Crnoj Gori.

"Konstatovano je da rezultati izbora 16. oktobra ne odražavaju slobodnu volju građana, jer su, između ostalog, održani u uslovima opterećenim manifestacijom afere državni udar. Ocijenjeno je da izborni rezultat koalicije Ključ nije bio na nivou očekivanog, niti je postignut ključni cilj – promjena načina vladanja i diskontinuitet sa pogubnom ekonomsko-socijalnom politikom DPS-a na državnom nivou. Izvršni odbor se zahvaljuje svima koji su glasali za naš predizborni savez, a posebno članovima i simpatizerima SNP-a, koji su kampanju dominantno iznijeli na svojim plećima", kazali su iz SNP.

Iz te partije su poručili da je Izvršni odbor "podržao odluku opozicionih poslanika o bojkotu parlamenta do potpunog rasvjetljavanja afere državni udar od strane nadležnih pravosudnih organa, kao i zahtjev za ponavljanjem parlamentarnih izbora, kao optimalnog modela za izlazak iz opšte političke i sve dublje socio-ekonomske krize u Crnoj Gori".

"Izvršni odbor je podržao sve aktivnosti Opštinskog odbora SNP-a Budva, vezano za formiranje nove vlasti u tom gradu", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: