Herceg Novi: Višak zaposlenih rješavaće se početkom naredne godine

Radman je naglasio da su nakon preuzimanja vlasti prije dvije godine zatekli dug od dva miliona i da je sada sveden na 500 hiljada eura
54 pregleda 1 komentar(a)
Andrija Radman Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.12.2016. 15:38h

Predsednik SO Andrija Radman i potpredsednik Opštine Dragan Janković sumirajući rezultate ovogodišnjeg rada istakli su da je Opština Herceg Novi postigla punu budžetsku konsolidaciju,i da se redovno izmiruju sve tekuće obaveze.

Radman je naglasio da su nakon preuzimanja vlasti prije dvije godine zatekli dug od dva miliona i da je sada sveden na 500 hiljada eura. On je kazao da su kao uslov za razvoj grada , i kroz rad lokalnog parlamenta stvarali uslove za razvoj prije svega turističke privrede, kao bi moglo da se investira i gradi.

Potpredsjednik Opštine Dragan Janković je istakao da su stvoreni uslovi za realizaciju turističkih objekata i kompleksa kao što su hoteli Park i Žager u Bijeloj, turistički kompleksi Lazaret u Meljinama, Porto novi u Kumboru i Nord Star na Luštici. Kao probleme koji će se prenijeti i u narednu godinu apostrofirao je nepostojanje prostorno urbanističkog plana ( PUP) za opštinu, kao i kašnjenje izgradnje kolektora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

I poslije dvije godine vlasti, predizborno obećanje da će racionalizovati lokalnu upravu nije realizovano. Radman je kazao da su stvoreni svi uslovi za rješavanje problema viša 100 zaposlenih i da će to biti jedan od prvih zadataka novog predsjednika Opštine. Podsjećamo da su se DPS i Izbor nakon osvajanja lokalne vlasti dogovorili o modelu rotirajućeg predsjednika(ce) Opštine. Tu funkciju do sada je obavljala Nataša Aćimović iz Izbora, a novi predsjednik iz redova DPS znaće se krajem januara naredne godine.

Bonus video: