Amfilohije: Zapanjen sam Đukanovićevom izjavom, prvi put da ateista stvara crkvu

Na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić predsjednik partije Milo Đukanović kazao je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokušava da čuva “infrastrukturu velike Srbije”
30585 pregleda 151 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Amfilohije, Foto: Boris Pejović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zapanjen je izjavom Mila Đukanovića u kojoj je rekao da će "raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve". Amfilohije kaže da je to prvi put u istoriji da "ateista stvara crkvu", prenosi portal RTS.

Na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić predsjednik partije Milo Đukanović kazao je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokušava da čuva “infrastrukturu velike Srbije”, kao i da će raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve, svidjelo se to nekome ili ne.

Mitroplit crnogorsko-primorski Amfilohije, zapanjen je izjavom crnogorskog pedsjednika.

"Ja sam bio zapanjen ovim što sam čuo od predsjednika Crne Gore, čovjeka koji je nasljednik komunističke vlasti i koji se javno deklariše kao ateista. S druge strane, on prigovara kako neće crkva da se miješa u politiku, a pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu. To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu", rekao je mitropolit Amfilohije za RTS.

Bonus video: