Avdović ili Kriještorac na čelu Opštine Pljevlja do izbora novog predsjednika

“Kad predsjedniku opštine, u slučajevima propisanim zakonom, prestane mandat, funkciju predsjednika, do izbora novog, vrši potpredsjednik opštine, koga odredi skupština", navodi se u Zakonu
1942 pregleda 6 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"

Potpredsjednici Opštine Pljevlja Mevan Avdović ili Anela Kriještorac obavljaće funkcju predsjednika Opštine do izbora novog predsjednika Opštine Pljevlja.

To je propisano članom 66 Zakona o lokalnoj samoupravi.

“Kad predsjedniku opštine, u slučajevima propisanim zakonom, prestane mandat, funkciju predsjednika, do izbora novog, vrši potpredsjednik opštine, koga odredi skupština", navodi se u Zakonu.

Odluku o tome ko će od njih dvoje na kratko preuzeti upravljanje Opštinom, nakon što je nedavno predsjednik Opštine Mirko Đačić podnio ostavku, odlučiće odbornici lokalnog parlamenta na sjednici koja će se održati u utorak ili srijedu.

To je dogovoreno danas na kolegijumu predsjednika Skupštine Opštine Dragiše Sokića sa šefovima odborničkih klubova.

Istim zakonom propisano je da u slučaju prestanka mandata izbor novog predsjednika opštine izvršiće se najkasnije u roku od 30 dana od dana prestanka mandata.

Đačić je formalno ostavku predao 17. maja, od kada i teče rok od 30 dana u kojem treba da bude izabran novi gradonačenik Pljevalja.

Na kolegijumu Skupštine danas je dogovoreno da se sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Opštine biti održana 13 ili 14 juna.

Bonus video: