Bar: I novinara pozvali u policiju zbog protesta DF-a

Jovanović je kazao da je prvorazredan skandal činjenica da se na informativni razgovor poziva novinar koji nema veze sa protestima
95 pregleda 14 komentar(a)
Milenko Jovanović
Milenko Jovanović
Ažurirano: 24.09.2015. 11:07h

Novinar i NVO aktivista Milenko Jovanović iz Sutomora ocijenio je danas da je njegovo pozivanje na informativni razgovor u barsku policiju „prvorazredan skandal i nastavak pritisaka ANB“ na njega lično.

Na pres-konferenciji koju je održao ispred zgrade CB Bar, Jovanović je kazao da je jutros dobio poziv da dođe u CB na informativni razgovor, čija ga je sadržina, kako je istakao, zapanjila.

„ U, moram istaći vrlo korektnom razgovoru sa načelnikom i komandirom CB Milošem Radulovićem i Goranom Jokićem, koji su ispoljili veoma profesionalan odnos, rečeno mi je da sam pozvan u svojstvu jednog od organizatora protesta DF u Podgorici. Frapiran sam da policija uopšte ima saznanja da sam ja jedan od organizatora i da je moja funkcija na njima da budem portparol. Bila bi mi čast da budem portparol, ali, niko nikada sa mnom nije pričao o tome, čak ni sam do danas nisam znao da li ću ići na proteste“, rekao je Jovanović novinarima.

On je dodao da je prvorazredan skandal činjenica da se na informativni razgovor poziva novinar koji piše za nekoliko crnogorskih i regionalnih medija i koji nema veze sa protestima.

„Imao sam dilemu da li da idem, ali, ovo je prelomilo da budem u Podgorici sa prijateljima i kolegama. Znam da sam pod mjerama tajnog nadzora ANB i da oni o meni vode dosije u koji već godinama nemam uvid iako sam to tražio, i zato sve ovo doživljavam kao nastavak njihovih pritisaka na mene kao novinara i aktivistu nevladinog sektora“, rekao je Jovanović koji je novinar dnevnog lista „Dan“, internet portala IN4S, urednik „Sutomorskih novina“, a bio je dugogodišnji dopisnik beogradskih „Večernjih novosti“.

Bonus video: