Bojović: Imenovanjem Stojanovića vlast pokazala da neće biti poboljšanja bezbjednosne situacije

"Evidentno je da Duško Marković pokušava da se okruži svojim kadrovima i preuzme potpunu ličnu kontrolu nad sektorom bezbjednosti, iako je Slavko Stojanović poznat kao svačiji kadar i višestruki povratnik iz penzije"
169 pregleda 0 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: Dnpcg.me
Vladislav Bojović, Foto: Dnpcg.me
Ažurirano: 06.09.2018. 09:17h

Izbor Slavka Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost je najnoviji skandalozan i kriminalan potez vrha državne vlasti u sektoru bezbjednosti, kojim se ova vlast do kraja razotkriva kao autokratska i mafijaška, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović

Stojanovića je na dužnost sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost imenovao premijer Duško Marković.

"Ovim postupkom vladajuća garnitura šalje nedvosmislenu poruku da joj cilj nije poboljšavanje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, već upravo suprotno. Neko kome je, od strane vrha vlasti, u martu ove godine, sugerisano da podnese ostavku sa mjesta direktora Uprave policije, ne bi li se bar na trenutak stvorio privid brige i nezadovoljstva neriješenim ubistvima i serijom kriminalnih obračuna, sada od istih biva unaprijeđen ni manje ni više nego u Vijeće za nacionalnu bezbjednost. Slavko Stojanović je policijski funkcioner za čijeg je mandata bilo najviše mafijaških ubistava, glavni je razbijač protesta iz oktobra 2015. godine, njegovi rezultati u pogledu obračuna Uprave policije sa organizovanim kriminalom i visokom korupcijom ravni su nuli. Nakon svega, on biva imenovan za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost, što predstavlja najobičnije ruganje zdravom razumu. Nabrojane "zasluge" Slavka Stojanovića i njegovo unaprjeđenje zapravo najbolje govore o prirodi režima i načinu na koji on opstaje sve ove godine", naveo je Bojović.

Dodaje da se "ne zna da li je Stojanović zamijenio Veselina Veljovića ili Veljović njega".

"Poznate rotacije u vrhu vlasti, pa i ova poslednja, potvrđuju da se kao društvo i država vrtimo u krug, odnosno da nikakvih pomaka neće biti u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, niti će biti poboljšanja bezbjednosne situacije. Evidentno je da Duško Marković pokušava da se okruži svojim kadrovima i preuzme potpunu ličnu kontrolu nad sektorom bezbjednosti, iako je Slavko Stojanović poznat kao svačiji kadar i višestruki povratnik iz penzije. Kome god Slavko Stojanović ovog puta bio kratkoročno lojalan, njegovo postavljenje u najviši organ državne bezbjednosti potvrda je da smo kao građani sve veći zatočenici privatne i policijske države, kao i da smo svjetlosnim godinama daleko od pravnog i demokratskog ambijenta uređenih evropskih zemalja".

Bojović dodaje da će poslije ovoga "sve biti po starom".

"Da će se nastaviti neriješena ubistva i obračuni, kriminalne aktivnosti pod pokroviteljstvom i koordinacijom vrha državne vlasti, da će se pojedinci na račun toga još više bogatiti, dok će cijene, nezaposlenost i državni dug rasti, realna privreda propadati, a životni standard ogromnog broja građana ostati na poražavajuće niskom nivou", zaključio je Bojović.

Bonus video: