Brajović očekuje da Stanković i Katnić prisustvuju sjednici posvećenoj radu Tužilaštva - Vijesti.me
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu

Brajović očekuje da Stanković i Katnić prisustvuju sjednici posvećenoj radu Tužilaštva

Predsjenik parlamenta traži sjednicu Odbora a kojoj će se razmatrati poseban izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za period januar-novembar 2019. godine

Brajović
Brajović (Foto: Boris Pejović)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović obavijestio je članove Kolegijuma da je u skladu sa članom 63 i 67 Poslovnika zatražio od predsjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Marte Šćepanović da organizuje sjednicu Odbora na kojoj će se razmatrati poseban izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za period januar-novembar 2019. godine.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je naglasio da očekuje da će sjednici Odbora prisustvovati vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i da će sa punom odgovornošću postupiti prema ovom zahtjevu Skupštine, odnosno njenog nadležnog Odbora.

"Sjednica nadležnog parlamentarnog Odbora biće prilika da se razmotri rad Tužilaštva za navedeni period, imajući u vidu kontrolnu ulogu Skupštine i vjerujem interes Tužilaštva i neophodnosti pune transparentnosti u radu", naglasio je Brajović.


Vidi sve komentare