Brajović primio nerezidentnog ambasadora Meksika

Na sastanku je bilo riječi o brojnim turističkim potencijalima Crne Gore i ključnim infrastrukturnim projektima, uz naglasak na neophodnost jačeg povezivanja privrednika i turističkih organizacija dvije države
582 pregleda 0 komentar(a)
Garsija Blanko i Brajović, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore
Garsija Blanko i Brajović, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je nerezidentnog ambasadora Meksika u Crnoj Gori Marka Antonija Garsiju Blanka.

Kako je i Skupštine saopšteno Brajović je istakao da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i konstatovao potrebu intenziviranja parlamentarne saradnje koja podsticajno djeluje na jačanje sveukupnih odnosa.

"Naglašavajući važnost koju redovni politički dijalog ima za jačanje prijateljskih veza između dvije države, ambasador Blanko je pohvalio napredak koji je postignut u bilateralnim odnosima i konstatovao da ostaje prostora za njihovo dalje snaženje. Ocijenio je da ekonomski odnosi ne prate u dovoljnoj mjeri odlične političke odnose, te postoji prostora za brži rast spoljnotrgovinske razmjene", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi o brojnim turističkim potencijalima Crne Gore i ključnim infrastrukturnim projektima, uz naglasak na neophodnost jačeg povezivanja privrednika i turističkih organizacija dvije države.

Na sastanku je bilo riječi i o kandidaturi Meksika za Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija i značaju saradnje u multilateralnim okvirima.

Bonus video: