BS izbore vodi iz prostora Islamske zajednice - Vijesti.me
IZBORNI ŠTAB PARTIJE U RELIGIJSKOM OBJEKTU

BS izbore vodi iz prostora Islamske zajednice

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Hazbija Kalač ocijenio je da je to još jedan primjer da se vrh IZ potpuno pogubio pod uticajem političkih struktura pod uticajem aktuelne vlasti

Islamska zajednica
Islamska zajednica (Foto: Aida Skorupan)

Izborni štab i kancelarije Bošnjačke stranke  u Rožajama od prije dvadesetak dana su smještene u objektu Islamske zajednice (IZ) koji se nalazi u užem centru grada. Na objektu je istaknuta i predizborna poruka BS. Iz IZ tvrde da je riječ o iznajmljivanju prostora, ali politički konkurenti BS osuđuju takav potez u kojem vide zloupotrebu vjere u političke svrhe. Reis Rifat Fejzić je kazao da je riječ o poslovnom objektu IZ, te da je BS zakupila dva sprata kod predstavnika rožajskog odbora IZ. Šef OO BS Amer Nokić nije odgovorio na pitanja “Vijesti”.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Hazbija Kalač ocijenio je da je to još jedan primjer da se vrh IZ potpuno pogubio pod uticajem političkih struktura pod uticajem aktuelne vlasti. "I ne preza da i ovaj vakuf (sveopšte narodno dobro) stavi u funkciju spasavanja režima od konačnog političkog kraha”, kazao je Kalač. Iz  DPS-a kažu da sve vjerske zajednice u Crnoj Gori treba da budu po strani kada je u pitanju politika "jer to može negativno da utiče na podjele u narodu". “Što se nas tiče nemamo ništa protiv. Ali je vrlo nepristojno da se ističu politički transparenti na objektima vjerskih organizacija, što je u direktnoj suprotnosti sa pozitivnim propisima, a pogotovo je to neodgovorno u vrijeme predstojećih izbora”, rekli su iz DPS-a i najavili da će o tome obavijestiti OEBS, domaće i međunarodne organe. Iz  SDP-a su kazali da je  u Crnoj Gori  crkva zloupotrebljavana 27 godina a  džamija je zadnjih godina postala znak jednakosti sa BS. “Koju podržava samo 15 odsto pripadnika islama u Crnoj Gori, dok ostalih 85 odsto podržava građanske partije”, rekli su iz SDP-a.  Predsjednik OO SD Faruk Kalač smatra da partijskim tijelima nije mjesto u vjerskim objektima i institucijama. “Njihove prostorije treba da služe za promociju vjere, a ne politike”, kazao je Kalač. Sporni objekat je prilikom otvaranja bio imenovan kao dom učenika.