Budva: DPS jedinstven da smijeni Radovića, ali ne i Carevića

Dok je incijativu Crnogorske za smjenu Carevića, potpisalo 11 odbornika DPS-a, jer odbornik Gojko Ljubanović nije stavio potpis, sada je Ljubanović potpisao incijativu da se smijeni Radović, inače kadar Demokrata
12325 pregleda 32 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović

Skupštinskoj službi opozicioni DPS danas je predao incijativu za smjenu šefa parlamenta Krsta Kika Radovića. Incijativu je potpisalo svih 12 odbornika DPS-a, jedan odbornik SD-a, tri odbornika Crnogorske i nezavinsi odbornik Stevan Džaković.

Zahtijev je predala odbornica DPS Snežana Kuč.

Zahtijeva se od Radovića da po hitnom postupku zakaže sjednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će se osim o njegovom povjerenju, glasati za izbor vršioca funkcije predsjednika Skupštine opštine.

Dok je incijativu Crnogorske za smjenu Carevića, potpisalo 11 odbornika DPS-a, jer odbornik Gojko Ljubanović nije stavio potpis, sada je Ljubanović potpisao incijativu da se smijeni Radović, inače kadar Demokrata.

Kao obrazloženje za sjenu Radovića navodi se da je kršio Poslovnik i Statut. Incijativu su potpisali odbornici Crnogorske, koji su pune dvije godine bile u dobrim odnosima sa Demokratskom Crnom Gorom, te nijesu iznosili krupne zamjerke na rad Radovića.

Da će nezavisni odbornik Džaković potpisati incijativu, bilo je za očekivati jer gotovo da nije biklo sjednice na kojoj nije dolazilo do oštrih verblanih sukoba između Džakovića i Radovića.

Već se spekuliše da će , ako Radović bude smijenjen, fotelja šefa parlamenta pripasti odborniku DPS Borisa Rafailovića .

Bonus video: