Darmanović: Crna Gora privržena regionalnoj saradnji

Darmanović je istakao da je Crna Gora posvećena fundamentima multilateralizma, promovisanju i zaštiti ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava kao temelju održivog mira, bezbjednosti i socio-ekonomskog razvoja
426 pregleda 0 komentar(a)
Mekluni i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Mekluni i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Regionalni dijalog i saradnja važni su elementi za učvršćivanje stabilnosti, bezbjednosti i prosperiteta Zapadnog Balkana, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i rezidentne koordinatorke Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Fione Mekluni.

Darmanović je istakao da je Crna Gora posvećena fundamentima multilateralizma, promovisanju i zaštiti ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava kao temelju održivog mira, bezbjednosti i socio-ekonomskog razvoja.

On je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, naglasio važnost promovisanja Agende 2030 i Ciljeva održivog razvoja, u čijoj je implementaciji na nacionalnom nivou veoma značajna bliska saradnja sa UN sistemom.

Darmanović je dodao da je Crna Gora privržena regionalnoj saradnji, dijalogu i zajedničkom pristupu u adresiranju pitanja koja su važna za dugoročnu stabilnost i sveukupni progres Zapadnog Balkana.

Mekluni je navela da je zadovoljna konstruktivnim dijalogom UN-a u Crnoj Gori sa Ministarstvom vanjskih poslova, i zahvalila na odličnoj dosadašnjoj saradnji u brojnim projektima koji su doprinijeli razvoju crnogorskog društva.

Ona je naglasila da je važno zajedničko djelovanje u pogledu implementacije Agende 2030 i Ciljeva održivog razvoja.

Bonus video: