Demokrate: Da li je SNP i dalje dio vlasti Budve? SNP: Služimo građanima Budve

"Što se tiče našeg ostanka u koaliciji, znate i sami da je u novoj upravi grada najmanje članova SNP-a“, navode iz te partije
7 komentar(a)
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.06.2017. 20:02h

Neusvajanje amandmana koji je odbornik SNP na minulom skupštinskom zasijedanju predložio doveo je do zatezanja odnose na relaciji koalicionih partnera u Budvi - Demokrata i SNP-a.

Dana su se prve oglasile budvanske Demokrate koji su navele da „uz razumijevanje potreba partije koja, prolazi najteže momente od svog osnivanja, da na neki način skrene pažnju na sebe, smatramo da način njihovog dosadašnjeg djelovanja u okviru vlasti nije dobar način za isticanje“.

"Smatramo da iza amandmana koji je SNP podnio, takođe, stoji namjera da se onemogući dalja egzistencija OFK Petrovac i na amandmanu se insistiralo baš u momentima kada OFK Petrovac treba da odigra baraž za opstanak u Prvoj crnogorskoj ligi. Podsjećamo da je obaveza svih prvoligaša da moraju imati mlađe selekcije, a zbog geografskog položaja Petrovca u mlađim selekcijama tog fudbalskog kluba treniraju mladići i iz okolnih gradova. Da smo usvojili predloženi amandman, OFK Petrovac bi ostao bez prijeko potrebnih sredstava za normalno funkcionisanje i, nakon gašenja FK Mogren, nismo sigurni kako bi gospoda iz SNP-a objasnili građanima gašenje još jednog fudbalskog kluba u opštini. Osim, ukoliko ne smatraju da Petrovac nije ili ne treba da bude sastavni dio opštine Budva, niti da ima svoje značajno mjesto u njoj. Slična situacija bi zadesila i druge sportske klubove koji egzistiraju u opštini. Nije to jedina manjkavost podnijetog amandmana, već postaje upitno ko bi, da je on usvojen, prebrojavao krvna zrnca i od roditelja zahtijevao da, prilikom upisa djece, dostavljaju uvjerenja o prebivalištu i vodio evidenciju o istom", piše u saopštenju.

Demokrate podsjećaju da je na sastanku svih odbornika koalicije na vlasti, sa Goranom Pejovićem iz SNP-a dogovoreno povlačenje spornog amandmana, što on na samoj sjednici nije ispoštovao i ostale odbornike "izigrao i doveo u izuzetno nezgodnu situaciju".

"Osim što je time grubo prekršio koalicioni dogovor, pokazao je kako se drži riječ. Podsjetićemo i da pomenuti odbornik, jedini iz koalicije na vlasti, nije glasao za Plan postavljanja privremenih objekata u kontakt zoni Starog grada kojim je nova vlast smanjila zauzetost javnih površina za skoro 600 kvadratnih metara, a da pri tom nije dodala niti jednu novu lokaciju, što je stojalo u programu gotovo svih konstituenata vlasti u Budvi. Na kraju, otvoreno pitamo SNP da li je i dalje dio vlasti u Budvi, koja se, i pored svakodnevnih opstrukcija sa svih nivoa, grčevito bori da naš grad izvede na pravi put, ili su malo vlast malo opozicija u zavisnosti kako to odgovara njihovim uskostranačkim interesima", piše u saopštenju OO Demokrate Budva.

Odmah nakon njih ogasili su se iz opštinskog odbora SNP.

„S obzirom da gospoda iz budvanskog odbora Demokrata Crne Gore ne shvataju šta to znači biti dio vlasti, rado ćemo im objasniti.Dragi koalicioni partneri, učestvovanje u vlasti ne znači slijepo praćenje određene grupacije ljudi, već trezveno razmišljanje. Ukoliko postoji bilo kakva šansa da se unaprijedi život građana Budve, mi ćemo pokušati da je iskoristimo. Mi nismo tu zbog vas, nego zbog građana Budve. Ne samo zbog onih koji su nam ukazali povjerenje na izborima, već i onih drugih. Mi građane ne dijelimo na one koji su naši članovi i simpatizeri i na one koji to nisu.Što se tiče “ubiranja jeftinih političkih poena”, u Budvi je trenutno na snazi trend, da ako neka ideja nije vaša ideja, po automatizmu ne valja i služi za gorenavedeni razlog. Sjetićemo se odredbe o besplatnim udžbenicima koju ste prisvajali kao svoju ideju, a kad smo se mi koji smo i amandmanom doprinijeli da se ista realizuje pohvalili putem društvenih mreža, počeli smo da trpimo kritike i optužbe“, saopštili su iz budvansjog SNP

Izgovor da OFK Petrovac, kako navode u SNP, zbog geografskog položaja ne može imati u svom podmlatku djecu iz Budve ne pije vodu.

„Nije tačno da nema djece iz Petrovca koja ne igraju fudbal, već se nezalaganjem uprave OFK Petrovac ta djeca šalju u Grbalj i Podgoricu. Dakle, ukoliko bi se vlasnici kluba iz Petrovca potrudili da boljim uslovima privuku djecu iz Budve, to bi brzo i realizovali. Shvatanje SNP-a je bilo da će se odluka sprovoditi od sledeće godine, što bi dalo dovoljno vremena upravi OFK Petrovac da se uskladi sa zahtjevima. E sad, da li postojanje samo jednog kluba, koji nema konkurenciju u Opštini Budva odgovara nekim ljudima, vjerovatno da, ali to je tema u koju ne želimo da ulazimo.O planu postavljanja privremenih objekata nismo sigurni ni da li želimo trošiti riječi, ali zbog građana, prevashodno Starog grada, objasnićemo i to. SNP Budva se u predizbornoj kampanji zalagao da se svi šankovi uklone, tako da će građani razumjeti zašto nismo glasali za selektivno ukljanjanje. Podsjetićemo da nama nije bitna partijska knjižica, niti lični interesi funkcionera SNP Budva. Ako se šankovi sklanjaju, red je da se sklone svi, ili ni jedan“, smatraju u SNP-u.

Kako dodaju „što se tiče našeg ostanka u koaliciji, znate i sami da je u novoj upravi grada najmanje članova SNP-a“.

S tim u vezi, ostajanje u vlasti nije iz ličnih interesa naših funkcionera, već isključivo u službi Budvana. Ostaćemo sve dok mislimo da su vaši izleti na štetu građana Budve samo posledica neiskustva. Ukoliko procijenimo da radite namjerno na štetu našeg grada, smatraćemo da se ne razlikujete od prethodne vlasti i samim tim SNP neće biti konstituent iste.Neosnovane optužbe i udar na integritet Gorana Pejovića nas opet tjeraju da se zapitamo sa kim imamo posla. Gospodo, dogovor i zahtjev nije ista stvar. Sve dok budete nastavili da zahtijevate a ne da se dogovarate, u nama nećete imati partnera. Iznenađuje nas ton vašeg saopštenja, jer ako ste zaboravili, SNP Budva čine isključivo časni i pošteni ljudi, tako da retorika ispraksirana napadima na DPS kod nas ne prolazi. Na kraju, vi nemate problem sa SNP-om, već sa stanovnicima Starog grada i Petrovca koji se pitaju što vam bi, što ih prevariste“, zaključuju u budvanskom SNP-u.

Bonus video: