Demokrate: DF izborne zakone sačinio sa DPS-om

„Nije javnost Crne Gore toliko zaboravna pa da se ne sjeća Kneževićeve rečenice da je izdajnik i novi Darko Pajović svako onaj ko se vrati u Sinđin parlament. I upravo je prvi Knežević pogazio riječ i potrčao u Skupštinu“, rekle su Demokrate
1378 pregleda 5 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Postojeće izborno zakonodavstvo lideri Demokratskog fronta (DF) sačinili su u koautorstvu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije reagovali su na intervju jednog od lidera DF-a Milana Kneževića u kojem je kazao da DF neće učestvovati u izbornim reformama ukoliko promjenama Ustava ne bude obezbijeđena ravnopravnost srpskom narodu i ako ne bude formirana tehnička vlade.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da građani znaju da su trenutni izborni zakoni po kojima DPS „brutalno prekraja“ volju građana i zakoni DF-a.

Kako su naveli, postojeće izborno zakonodavstvo lideri DF-a sačinili su u koautorstvu sa DPS-om.

„Tako izgleda politika poželjne režimske opozicije. Prvo glasaju za Ustav, pa traže izmjenu, potom glasaju za izborne zakone zajedno sa DPS-om, pa traže njihovu izmjenu, optužujući druge za ono što oni naočigled cjelokupne javnosti rade decenijama“, kazale su Demokrate.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da je Knežević u izjavi za Vijesti nastavio da obmanjuje opozicionu javnost sa ciljem da u što većoj mjeri zaštiti interese DPS-a.

Kako su naveli, Knežević sada plasira priču o promjeni Ustava, a zaboravlja da je taj pravni akt usvojen glasovima njegovih partijskih kolega, upravo današnjih poslanika i lidera DF-a.

„Imamo apsurdnu situaciju - da politički subjekt čiji su poslanici prethodno sa (Milom) Đukanovićem glasali za Ustav, sada plasira priču o njegovoj izmjeni“, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te stranke su rekli da su takve „političke vratolomije“ karakteristične za one koji ne vode politiku iz svoje, već iz tuđe glave.

„Nije javnost Crne Gore toliko zaboravna pa da se ne sjeća Kneževićeve rečenice da je izdajnik i novi Darko Pajović svako onaj ko se vrati u Sinđin parlament. I upravo je prvi Knežević pogazio riječ i potrčao u Skupštinu“, rekle su Demokrate.

Na taj način, kako su naveli, Knežević je samog sebe označio kao izdajnika.

„Ne bi on javno toliko obezvrijedio svoju riječ da nije morao i da nije Đukanović naredio da se prekine bojkot kako bi se spasio. Tako je šef DF-a Predrag Bulatović dogovorio, a Knežević, (Andrija) Mandić i (Nebojša) Medojević i 2014. godine, zajedno sa DPS-om, razumije se - po nalogu, izglasali izborne zakone“, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te stranke rekli su da Knežević opet pokušava da „objavi rat očiglednostima i pokuša oprati izdaju DF-a u Nikšiću“.

„Nema građanina Crne Gore koji ne zna da je DF prodao Nikšić DPS-u i to u situaciji kada je opoziciona pobjeda u Đukanovićevom rodnom gradu bila neupitna“, kazale su Demokrate.

Kako su naveli, isto tako lideri DF-a pokušali su da prodaju i Herceg Novi, snažno zagovarajući bojkot.

“Nije prošlo mnogo vremena pa da u javnost isplivaju dokazi da je DF prodao i Kotor, a vidjeli smo i javno priznanje tog čina od njihovog lidera u tom gradu“, kazale su Demokrate.

Bonus video: