Demokrate: Država u kandžama kriminala i korupcije

"Stoga je jasno da su DPS korupcionaši na čelu institucija Crne Gore, utkali kriminal i korupciju u sve pore društva, a takav ambijent iskoristili za lična bogaćenja na štetu države i građana", kaže se u saopštenju
2161 pregleda 7 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Poslednje istraživanje pokazalo je krajnje zabrinjavajuće podatke o stanju u državnim istitucijama, a podatak da 57% građana smatra Vladu Crne Gore visoko korumpiranom, potvrđuje svaku našu prethodno iznijetu tezu o ovom režimu, tvrde iz Demokratske Crne Gire.

Kako saopštavaju, građani kao korumpiranu percipiraju i Skupštinu Crne Gore ali i druge institucije u zemlji.

"Ovakvo stanje u državnim institucijama direktna je posledica tridesetogodišnje vladavine DPS-a, partije koja je zarobila državu u kandžama kriminala i korupcije. Osim Vlade, građani kao korumpiranu percipiraju i zakonodavnu vlast – Skupštinu Crne Gore, ali i pravosudne institucije, što ne čudi s obzirom na afere koje su pratile predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, ali i najveće pravosudne instance u društvu, Vrhovnog državnog tužioca – Ivicu Stankovića, neustavno izabranu predsjednicu Vrhovnog suda – Vesnu Medenicu, dojučerašnjeg predsjednika Ustavnog suda – Dragoljuba Draškovića, sekretara Vrhovnog državnog tužioca – Nenada Vujoševića, prvog savjetnika Predsjednika Crne Gore i bivšeg gradonačelnika Glavnog grada Slavoljuba Miga Stijepovića, kao i mnoge druge, manje odgovorne ljude u državnom poretku", kaže se u saopštenju Demokrata.

Kako tvrde iz Demokratske Crne Gore, niko od ovih aktera nije snosio ni pravnu ni plitičku odgovornost.

" Svi gore pobrojani su akteri jedne ili više korupcionaških afera, ali nikakvu ni pravnu ni političku odgovornost nijesu snosili. Stoga je jasno da su DPS korupcionaši na čelu institucija Crne Gore, utkali kriminal i korupciju u sve pore društva, a takav ambijent iskoristili za lična bogaćenja na štetu države i građana", kaže se u saopštenju.

"Da korupcija izjeda društvo i da otežava put ka ulasku u Evropsku uniju pokazuje i činjenica da aktuelna DPS vlast nikada neće zatvoriti poglavlja 23. i 24. Dok je god DPS na vlasti, ne postoji ni minimum šansi da Crna Gora postane članica Evropske unije, jer kriminalci i korupcionaši državu gledaju kao privatnu svojinu, i sigurno neće sjeći granu kriminala i korupcije na kojoj već 30 godina sjede", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: