Demokrate: Đukanoviću, kameleonu, kleronacionalisti se priviđaju zamišljeni neprijatelji

"Zamislite kada o nekom nacionalizmu i poređenju sa 90-tim godinama, govori najistaknutiji nacionalista upravo tih 90-tih godina", navodi se u saopštenju Demokrata
2815 pregleda 2 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću, starom ideološkom kameleonu, kleronacionalisti, čovjeku prošlosti, istrošenom političaru koji bi sada, u sekularnoj državi, da bude i osnivač crkava, priviđaju se ponovo zamišljeni neprijatelji, protivnici države, velikonacionalističke ideologije, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Nije ni čudo kada pogleda koliko njegovih dosadašnjih birača prisustvuje mirnim, dostojanstvenim, nadnacionalnim i nadpartijskim litijama, koje ne mogu da zaustave ni svi udbaški eksponenti koje gledamo u različitim ulogama ovih dana. Nije ni čudo što ovih dana on i njegov zamjenik ubrzano obilaze opštinske odbore, ubjeđujući ljude da ne gledaju svojim očima, da ih ne pitaju zašto su usvojili neustavan zakon, zašto nijesu poštvali međunarodne standarde, zašto nijesu implementirali preporuke Venecijanske komisije (VK), zašto ponovo dijele i svađaju Crnu Goru, zašto koverta, zašto stanovi, zašto Montenegro airlines, a ne povećanje, plata i penzija, već da im ponovo na “časnu” riječ povjeruju da je Crna Gora ugrožena od njihove braće, prijatelja, komšija, kumova i rođaka. Zamislite kada o nekom nacionalizmu i poređenju sa 90-tim godinama, govori najistaknutiji nacionalista upravo tih 90-tih godina", navodi se u saopštenju Demokrata povodom jučerašnje izjave predsjednika Crne Gore i DPS Mila Đukanovića u Tivtu.

Iz Demokratske Crne Gore su dodali da je nervoza razmuljiva, te da Đukanoviću igranka nije uspjela.

"Mudro i dostojanstevno držanje Mitropolije je poremetilo predstavu njemu i onima sa kojima uvijek igra, ali reći za stotine hiljada građana svih vjera i nacija koji mirno i dostojanstveno šetaju Crnom Gorom da su ludaci, može samo primitivan čovjek i izopačena politička ličnost. Čovjek kome ništa nije sveto, čovjek koji je izgubio kompas i čovjek koji je postao teret svima. Teg je sopstevenoj partiji, teg je međunarodnoj zajednici, teg je narodu, teg je državi, teg je progresu i napretku. Čovjek čiju su vladavinu obilježile riječi svađa, podjele, ubistva, kriminal, korupcija, rasprodaja, zaduživanje, nezaposlenost, napuštanje i ognjišta i Crne Gore, jeste čovjek koji mora da pođe u političku prošlost. Pobjede, pomirenje, sloga, zajedništvo, ekonomski i moralni napredak naše voljene Crne Gore nemaju alternativu. Zato ovakav predsjednik, sijač mržnje i pljuvač sopstevenog naroda ne treba Crnoj Gori", poručile su Demokrate.

Bonus video: